Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:34:58

Πώς ψήφισαν οι γιατροί στα νοσοκομεία

Η δυναμική παρουσία των συνδικαλιστικών στελεχών του ιατρικού σώματος αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών σε κάθε νοσοκομείο.

Έτσι, βάφτηκε... κόκκινος ο Ευαγγελισμός και γαλάζιο το Γενικό Κρατικό «Γεννηματάς». Στον Ευαγγελισμό όπου εργάζεται ο κ. Ηλίας Σιώρας η ΔΗΠΑΚ σάρωσε στις εκλογές, αφού οι γιατροί της έδωσαν 226 ψήφους σε σύνολο 390. Τριάντα ψήφοι δόθηκαν στο Μέτωπο.

Στο Γενικό Κρατικό όπου είναι παθολόγος η κυρία Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, η παράταξη της, ΔΗΚΝΙ, ήταν πρώτη με 166 ψήφους, ενώ στη δεύτερη θέση, με 68 ψήφους, βρέθηκε η παράταξη ΚΙΝΑΛ.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από όπου προέρχεται ένα άλλο δυνατό συνδικαλιστικό στέλεχος των γιατρών της Αττικής, ο νυν γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, ο νευροχειρουργός κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, η παράταξη στην οποία ανήκει, το Ενωτικό Μέτωπο για την Ανατροπή, κυριάρχησε στις εκλογικές διαδικασίες με 129 ψήφους σε σύνολο 302. Ισχυρή βάση έχει και η ΔΗΠΑΚ όπως αποδεικνύουν οι 87 ψήφοι της. Η ΔΗΚΝΙ έλαβε 66 ψήφους.

Το Μέτωπο, παρά την γενική καταπόντισή του, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, με 85 ψήφους. Ομοίως και στο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" με 29 ψήφους σε σύνολο 70. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαμηλότερο αριθμό ψήφων (1) έλαβε η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ στα νοσοκομεία Ανδρέας Συγγρός και Αττικόν. Στο τελευταίο νοσοκομείο τις περισσότερες ψήφους έλαβε η Ανεξάρτητη Ιατρική Συνεργασία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline