Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  23:52:17

Οργή κατά της Ρένας Δούρου από τον πολιτικό κόσμο

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις και από τον πολιτικό κόσμο για τη στάση της Ρένας Δούρου, η οποία όπως την κατηγορούν προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες της.


Γεωργιάδης για Δούρου: Εχει το θράσος να ξανακατεβαίνει υποψήφια

Σφοδρή επίθεση κατά τηςε Ρένας Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Κάθε κρατικός λειτουργός που κατηγορείται από τη δικαιοσύνη για 100 νεκρούς εξ αμελείας. Η κυρία Ρένα Δούρου με μία αλαζονεία και ύφος χιλίων καρδιναλίων εγκαλεί όλους τους άλλους.

Το ποινικό σκέλος θα κριθεί από τη δικαιοσύνη και εγώ σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας.
Την περασμένη εβδομάδα έγινε δυστύχημα με τρένο στην Αίγυπτο. Μέχρι το βράδυ ο αρμόδιος υπουργός είχε παραιτηθεί. Δεν πήγε εκείνος να βάλει τη φωτιά, αλλά είχε την ευθιξία να αναλάβει την ευθύνη.

Εδώ η κυρία Δούρου όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά έχει το θράσος να ξανακατεβαίνει υποψήφια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χθες είχε κάνει την επιλογή της κυρίας Δούρου για να είναι υποψήφια. Τώρα όμως την κρατάει ως υποψήφια ενώ κατηγορείται για 100 φόνους εξ αμελείας.

Χριστοφιλοπούλου: Η Μάνδρα και το Μάτι θα την καταδιώκουν όσο ζει

Και από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ η Εφη Χριστοφιλοπούλου επιτέθηκε στην Ρένα Δούρου.
Αν είχε την ελάχιστη ευθιξία θα είχε παραιτηθεί αμέσως μετά την τραγωδία. Η Μάνδρα και το Μάτι θα την καταδιώκουν όσο ζει. Δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η κυρία Δούρου είπε πως έτυχε η στραβή στη βάρδια της και έκανε ότι μπορεί για να την αποφύγει.

ΝΔ: Με χυδαίο τρόπο προσπάθησαν να συγκαλύψουν πολιτικές ευθύνες

Για ανεπανόρθωτη έκθεση της κυβέρνησης Τσίπρα κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά 20 προσώπων, για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους 100 άτομα.
Σύμφωνα με τη ΝΔ, η άσκηση ποινικών διώξεων επιβεβαιώνει το πόρισμα των ειδικών επιστημόνων, στους οποίους είχε αναθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση την έρευνα για το Μάτι, κυρίως όμως «εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε με χυδαίο τρόπο να συγκαλύψει τις πολιτικές της ευθύνες».

Αναλυτικά, η ΝΔ αναφέρει:

Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή ανέθεσε σε ειδικούς επιστήμονες την έρευνα για τα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι και εκείνοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «αν οι αρμόδιοι είχαν εγκαίρως διατάξει την εκκένωση της πόλης, δεκάδες συμπολίτες μας θα είχαν σωθεί».
Η Δικαιοσύνη σήμερα ασκώντας ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων επιβεβαιώνει πλήρως αυτό το πόρισμα. Κυρίως όμως εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε με χυδαίο τρόπο να συγκαλύψει τις πολιτικές της ευθύνες.

Κόντρα Γεννηματά-Δούρου

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ζήτησε την παραίτηση της Περιφερειάρχη Αττική, Ρένας Δούρου
«Εμείς δεν καταδικάζουμε κανέναν, αλλά έχει πολύ σημαντικά καθήκοντα, στα οποία απέδειξε ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί. Και είναι στοιχειώδης ευθιξία απέναντι στη μνήμη των εκατό ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, να αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους. Ευθύνες, που τόσο η ίδια, όσο και ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του, προσπάθησαν με τόση αναλγησία να αποποιηθούν», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου απάντησε στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας «θέλω να πω ότι δεν ξεχνάμε όλοι ότι η κυρία Γεννηματά έχει υπάρξει Υπερνομάρχης όταν οι Νομαρχίες και η Υπερνομαρχία είχαν τις αρμοδιότητες της Πολεοδομίας. Δηλαδή όταν στήνονταν οι παγίδες θανάτου. Και, αν μου επιτρέψετε, ως γυναίκα προς γυναίκα, ως μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο κόρη αστυνομικού και νοικοκυράς, ας σιωπήσει μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο λόγω του βαριού ονόματος του πατέρα της».

Το ΚΙΝΑΛ απαντώντας στην κ. Δούρου σημείωσε: «Ελπίζουμε οι δικηγόροι που θα αναλάβουν την κατηγορούμενη για τον θάνατο 100 ανθρώπων κα Δούρου να την ενημερώσουν ότι η Ανατολική και Δυτική Αττική δεν ανήκαν στην πρώην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Ίσως έτσι σταματήσει να εκτίθεται και να γελοιοποιείται. Αφού δεν έχει την ευθιξία να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναμείνει την κρίση της Δικαιοσύνης παραιτούμενη, ας σιωπήσει».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline