Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:26:39

Στρατηγός Κωσταράκος για το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»: Που είναι το πρόβλημά σας;

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του στα social media ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και π. πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, Μιχάλης Κωσταράκος, παίρνει θέση απέναντι σε όσους λένε ότι το «Μακεδονία ξακουστή» είναι αλυτρωτικό εμβατήριο, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνει «στοιχείο της διαμάχης» που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών.


«Εκείνο που φοβάμαι και θεωρώ απολύτως απαράδεκτο είναι ότι όλο το εμμονικό μένος των υποστηρικτών της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει στραφεί κατά του γνωστού εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο κυβερνητικοί και πολιτειακοί παράγοντες προσπαθούν με διαταγές, κραυγές και απειλές να απαγορεύσουν και να εξαλείψουν από την ιστορική μνήμη του λαού μας και από τις παραδόσεις των ΕΔ.

Έτσι από μόνοι τους συμβάλλουν στο να καταστήσουν το εμβατήριο αυτό σύμβολο της αντίδρασης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ανεξάρτητα από αυτό για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται το πόσο τραγικά ανιστόρητοι είναι, καθώς η όλη τους προσπάθεια εδράζεται σε λάθος βάσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

«Η διατήρηση και η συνέχιση της ιστορίας και της παράδοσής μας είναι μεγαλύτερο θέμα από τη διαφωνία μας για μια ενδοτική Συμφωνία. Το εμβατήριο γράφτηκε για να εξυμνήσει τους νεκρούς και ζωντανούς ήρωές μας και είναι τμήμα της παράδοσής μας. Και λαός και Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς παράδοση και ιστορία είναι καταδικασμένες».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline