Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:48:23

Παραιτούνται από βουλευτές Ασημακοπούλου, Μάρκου, Μεϊμαράκης για τις ευρωεκλογές

Την παραίτηση όλων των βουλευτών της ΝΔ, που θα θέσουν υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές ζήτησε και έλαβε όταν αρχίσει η προεκλογική περίοδο στις 26 Απριλίου ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Νωρίτερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να μην κάνει χρήση της διάταξης που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα και η οποία αίρει το ασυμβίβαστο.

Μέχρι τώρα απαγορευόταν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα έπρεπε να παραιτηθούν από τη θέση του βουλευτή
Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τη διάταξη ως φωτογραφική υποστηρίζοντας ότι αφορά τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δανέλλη και Κουντουρά, διότι πιθανή παραίτησή τους από τη θέση του βουλευτή θα σήμαινε και την απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας και θα παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή αμέσως μόλις προκηρυχθούν επισήμως οι ευρωεκλογές, ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή τους.

Επίσης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με ανάρτησή της στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να την χρησιμοποιείς. Αυτό θα κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline