Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:45:55

Αποκάλυψη Σόιμπλε: Εφτασα κοντά στην παραίτηση το 2015, λόγω Grexit

Ενα βήμα πριν την παραίτησή του από την θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας βρέθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το 2015, εξαιτίας της Ελλάδας και του Grexit.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times», το 2015 ήταν υπέρμαχος της προσωρινής εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, όμως τελικά η γραμμή του «ακυρώθηκε» από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δέχτηκε την παροχή τρίτου προγράμματος στήριξης.

«Το πρωί που ελήφθη η απόφαση (σ.σ. η Μέρκελ) μού είπε: «Θα συνεχίσεις;». Αλλά αυτή ήταν μια από τις περιπτώσεις που ήμασταν πολύ κοντά (σ.σ. στην παραίτηση)» είπε στη βρετανική εφημερίδα ο βετεράνος Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Μάλιστα, ο Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις είχε έντονες διαφωνίες με την καγκελάριο, όμως πάντοτε επικρατούσε η αίσθηση καθήκοντος που είχε.

«Δεν συμφωνούσαμε πάντα, αλλά ήμουν πάντοτε πιστός» δήλωσε ο βετεράνος Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της γερμανικής οικονομίας επανέλαβε την θέση του πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή στην ευρωζώνη εξ αρχής, κι ότι όταν ξέσπασε η κρίση χρέους θα έπρεπε να είχε βγει από την νομισματική ένωση για μία δεκαετία – ιδέα που έθεσε στον τότε ομόλογό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Του είπε πως [η Ελλάδα] θα έπρεπε να μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της, ότι δεν είναι ανταγωνιστική» προσθέτοντας, μάλιστα, πως οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις θα ήταν «δύσκολο να επιτευχθούν σε μία δημοκρατία».

«Αλλά όλοι είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο» ολοκλήρωσε.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline