Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  12:01:11

Τεράστια αμηχανία φέρνει η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στον «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ

Αμηχανία προκαλεί στα στελέχη του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη, γιου του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, επικεφαλής της Ιντρακόμ και μιας σειράς άλλων επιχειρήσεων.


Και αυτό γιατί επί πολλά χρόνια για τους οπαδούς και τα στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς η οικογένεια Κόκκαλη συμβόλιζε αυτό που καθιερώθηκε στον δημόσιο διάλογο ως ο «εθνικός προμηθευτής».

Τα δε ΜΜΕ της Αριστεράς είχαν επί χρόνια στο στόχαστρο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας, ως παράδειγμα κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας.

Είναι αλήθεια ότι ο Πέτρος Κόκκαλης έχει δραστηριοποιηθεί για χρόνια σε κοινωνικές δράσεις με έμφαση στο περιβάλλον και την υποδοχή των προσφύγων. Αλλά το βαρύ όνομα «Κόκκαλης» δημιουργεί φυσικά συνειρμούς, που και να ήθελαν να ξεχάσουν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδουν να τους τις θυμίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που σημειώνει όχι απλώς τη διαχρονική παρουσία στα δημόσια έργα της οικογένειας Κόκκαλη, αλλά και την είσοδο (ξανά) στα media, μέσω του Kontra Channel, που στηρίζει φανατικά την κυβέρνηση Τσίπρα.

«Κόκκαλης στα δημόσια έργα, Κόκκαλης στο Κόντρα Τσάνελ, τώρα Κόκκαλης και στην Ευρωβουλή. Σήμερα έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή. Γι' αυτό που ο κόσμος το 'χε τούμπανο και ο κ. Τσίπρας κρυφό καμάρι. Το να τιμήσει ο κ. Τσίπρας το όνομα Κόκκαλης, το οποίο γέννησε τον όρο διαπλοκή στην Ελλάδα, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποκρισία και ο κυνισμός τους προκαλούν πλέον μόνον τον χλευασμό κι αυτό θα φανεί σύντομα. Στις κάλπες της 26ης Μαΐου», ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Μέχρι στιγμής τα βασικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του Τύπου, όπως η «Αυγή», η «Εφημεριδα των Συντακτών» και το διαδικτυακό left.gr, έχουν περιοριστεί σε μια απλή καταγραφή της υποψηφιότητας του Πέτρου Κόκκαλη ανάμεσα στα άλλα ονόματα που ανακοινώθηκαν χθες από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, που έσπευσε να ζητήσει την πρώτη συνέντευξη του υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Ο Πέτρος Κόκκαλης ερωτάται για τη διαπλοκή και δίνει μια διαφορετική απάντηση από τις συνήθεις. Φροντίζοντας να εξαιρέσει τις δραστηριότητες της οικογενειακής επιχείρησης από τον ορισμό της διαπλοκής και τονίζοντας τα οφέλη για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση της εταιρείας Ιντρακόμ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline