Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:42:52

Οι ανοικτές δικογραφίες για τον Μαν. Πετσίτη

Όπως είναι γνωστό το ρόλο Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση των ELFE έχουν καταγράψει δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία μάλιστα προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, αλλά και της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Αναλυτικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και ποιες. Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης διαβίβασε τα επίμαχα δημοσιεύματα στην ανάκριση ώστε να συσχετιστούν στις δυο παρεμφερείς έρευνες που είναι ανοικτές, που είναι:

Η πρώτη αφορά στην υπόθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για τα χρέη του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Κιτσάκος σε δήλωσή του είχε υποστηρίξει ότι ο Μανώλης Πετσίτης πήγαινε στο γραφείο του ως απεσταλμένος της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά ο είχε αναφέρει: «Απ' ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του Σπύρου Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου».

Η δεύτερη έρευνα αφορά στην υπόθεση με τα χρέη της ELFE προς τη ΔΕΠΑ. Για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί δίωξη μετά από μήνυση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και κατά 11 ακόμη προσώπων για απάτη από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς όμως να υπάρχει προοπτική είσπραξής τους.

Μάλιστα, τα χρέη είχαν αυξηθεί κατά 8 εκατ. ευρώ, καθώς η ELFE είχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η λιπασματοβιομηχανία κέρδιζε χρόνο αμφισβητώντας στα δικαστήρια την απόφαση της γενικής συνέλευση της ΔΕΠΑ με την οποία είχε οριστεί πως η ΕLFE θα συνέχιζε να λαμβάνει αέριο υπό την προϋπόθεση της προεξόφλησης κάθε προμήθειας με την κατάθεση μετρητών και επιταγών πελατών που δεν θα είναι συνδεδεμένες με την εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline