Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:27:39

Η Παναγία των Παρισίων, η καταστροφή, οι νέες γενιές

Επικαιρότητα θλιβερή στη Γαλλία και παγκόσμια αλλά και ευκαιρία για κάποιες σκέψεις ευρύτερες, σύγχρονες. Ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή αναφέρθηκε και στις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά και στην πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, λέγοντας πως «η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις επαναφέρει την πιο σκοτεινή περίοδο στην ιστορία και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από την δημιουργία του πρώτου μορφώματος οικονομικής συνεργασίας των κρατών ήταν η βαθιά πίστη ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να ξαναζήσει την τραγωδία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».


«Το πείραμα, μιας συνεργασίας ανεξάρτητων κρατών ήταν απολύτως επιτυχημένο. Όλοι στενοχωρηθήκαμε όταν είδαμε την Παναγία των Παρισίων στις φλόγες. Η γενιά του πολέμου που έβαλε τα θεμέλια της ενωμένης Ευρώπης δεν είναι μαζί μας. Πλέον το χρέος περνά στη δική μας γενιά. Η Ευρώπη θα αντέξει όπως άντεξε και η Παναγία των Παρισίων και θα ξαναχτιστεί με νέα υλικά για μια νέα εποχή- και καλούμαστε και εμείς να γράψουμε τη δική μας ιστορία» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline