Τρίτη 16 Απριλίου 2024  11:26:19

Θεοδωρικάκος: Οι πολίτες να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε εθνικές εκλογές

«Ως εδώ! Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλαρή ψήφο» στις ευρωεκλογές, τονίζει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος σημειώνει ότι στόχος της είναι «μια καθαρή νίκη για τη ΝΔ».

Παράλληλα προβλέπει ότι μετά την ήττα του κ. Τσίπρα στις ευρωεκλογές θα ανοίξει την συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «και οι αποφάσεις θα πάψουν να είναι μόνο δικές του».

Σε ό,τι αφορά στις εθνικές εκλογές ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνει ότι στόχος της ΝΔ είναι «το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα», καθώς «τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν μεγάλες πλειοψηφίες και μέσα στη Βουλή και στο εκλογικό σώμα».

Ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ εξηγεί ότι «Είναι στο χέρι των πολιτών να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε εθνικές εκλογές με την ίδια τους την ψήφο. Στις 26 ξεκινά η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Τώρα είναι η ώρα ! Ψηφίζοντας µε δύναμη τη Ν.Δ, οι Έλληνες ενισχύουν την μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την διακυβέρνηση. Την παράταξη που έχει αποδείξει ότι ξέρει να μάχεται για τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δίνουν, όμως, δύναμη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη! Τον αρχηγό που ενώνει τους Έλληνες και τους δίνει ξανά ελπίδα αλήθειας και όχι ψέματα, αυταπάτες και αποτυχίες»

Σε ερώτηση για το ποιο αποτέλεσμα θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις ο κ. Θεοδωρικάκος είναι σαφής: «Σε κανέναν μεγάλο Δήμο δεν θα υπάρξει κυβερνητικός δήμαρχος. Και στις Ευρωεκλογές τον κ. Τσίπρα τον περιμένει µια βαριά ήττα. Ο στόχος είναι µια καθαρή νίκη για τη Ν.Δ µε ενισχυμένα τα ποσοστά της. Και αυτό είναι το συμφέρον των πολιτών. Το τι θα κάνει ύστερα από τέτοια αποτελέσματα ο Πρωθυπουργός, είναι ένα ερώτημα. Φαντάζομαι ότι τότε θα υπάρξει σοβαρή συζήτηση μέσα στο κόµµα του. Και οι αποφάσεις θα πάψουν να είναι µόνο δικές του...»

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνει ακόμα ότι μετά την εξέλιξη στο σκάνδαλο Πετσίτη «που αποδεδειγμένα μετέφερε εντολές του Μαξίμου στην ΔΕΠΑ» και τα αναπάντητα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Μαρινάκης «η κυβέρνηση που παρίστανε ότι τάχα διέθετε ηθικό πλεονέκτημα, αποδεικνύεται ότι είναι βουτηγμένη στη διαπλοκή ως το λαιμό». Όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος κριτήριο των πολιτών για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές «θα είναι η αποδοκιμασία της κυβέρνησης και η θετική ψήφος στη Ν.Δ -και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Άλλωστε το ευρωψηφοδέλτιό μας είναι αξιολογότατο».

Ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι στόχος της ΝΔ στις εθνικές εκλογές «το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα», καθώς «Τα μεγάλα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση απαιτούν μεγάλες πλειοψηφίες και μέσα στη Βουλή και στο εκλογικό σώμα. Και ασφαλώς µια ικανή κυβέρνηση αποφασισμένη να προωθήσει το πρόγραµµά της. Γι' αυτό σε κάθε περίπτωση, είτε υπάρχει αυτοδυναμία της Ν.Δ είτε όχι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στο σύνολο των φιλοευρωπαϊκών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας για να συνδράμουν στο έργο της αναγέννησης της χώρας»

Στη συνέντευξή του στον « Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο κ. Θεοδωρικάκος καλεί τη νέα γενιά «να µην βλέπει τους αγώνες από την εξέδρα», γιατί «αξίζει καλύτερα -και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», ενώ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου το χαρακτηρίζει «επικίνδυνο κατασκεύασμα». «Διαλύουν τα πάντα μόνο και µόνο για να κολακεύσουν ένα τμήμα ανθρώπων που σχετίζονται µε τα ΤΕΙ στοχεύοντας στις ψήφους τους στις εκλογές. Πρόκειται για την πιο ακραία παλαιοκομματική αντίληψη που ανατινάζει την Παιδεία. Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί αμέσως!», καταλήγει.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline