Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:21:39

Οι ομαδικές καταδίκες επωνύμων του ΣΥΡΙΖΑ κατά Πολάκη

Αναταράξεων συνέχεια προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παύλος Πολάκης, με τις αντιδράσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος για την επίθεση που έκανε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο να συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο.

Η πλέον ηχηρή αντίδραση καταγράφηκε χθες το βράδυ, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος πρακτικά διαχώρισε πλήρως τη θέση του από τον κ. Πολάκη, μέσω δήλωσής του στα κοινωνικά δίκτυα. «Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημόσιου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι – δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια», ανέφερε, ενδεικτικά, ο κ. Τσακαλώτος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, είχε «αδειάσει» ευθέως τον αναπληρωτή του, σημειώνοντας πως το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης προέβη σε «μια ατυχή δήλωση» είναι «προφανές». Ο κ. Ξανθός ωστόσο πήγε ένα βήμα παρακάτω και εστίασε και στο στρατηγικό κομμάτι, υποστηρίζοντας σαφώς πως ο αναπληρωτής υπουργός έκανε ζημιά στην κυβέρνηση.

«Η Ν.Δ. φαινόταν να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας», επεσήμανε ο κ. Ξανθός, προσθέτοντας πως η παρέμβαση του κ. Πολάκη «της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και να αλλάξει το πολιτικό κλίμα». Η παραπάνω οπτική δεν είναι μόνο του υπουργού Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κερδίζει συνεχώς έδαφος εντός των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, δημιουργώντας την αίσθηση πως θεωρούν τον κ. Πολάκη «βαρίδι» για την κυβέρνηση.

Αλλαγή ατζέντας

Στον απόηχο του σάλου που έχει ξεσπάσει, το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα, μια τακτική που ακολουθεί πάντα ο πρωθυπουργός όταν υπάρχει κυβερνητική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χθεσινή σύσκεψη του κ. Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο, για την οποία το Μαξίμου προχώρησε σε άτυπη ενημέρωση που αφορούσε το πακέτο των παροχών που προωθεί η κυβέρνηση. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος επεσήμαναν στην «Κ» ακόμη μία πτυχή: η τοποθέτηση Πολάκη ήρθε την ίδια ημέρα που παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο του «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», στο οποίο συμμετέχουν δύο υποψήφιοι από τον χώρο των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η επίθεση Πολάκη, όμως, «τράβηξε» τα φώτα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα έριξε πάνω σε έναν υποψήφιο της Ν.Δ.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν πως στο ίδιο επικοινωνιακό πεδίο «έσβησε» και την πρόταση Τσίπρα προς τον Μητσοτάκη για debate. Τέλος, στην ψύχραιμη αποτίμηση που κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτουν πως από το κλίμα που δημιουργήθηκε, αλλοιώθηκε το στίγμα του «κοινωνικού προφίλ» του ΣΥΡΙΖΑ, ένας βασικός πυλώνας της πολιτικής του, την ώρα μάλιστα που το επιτελείο του Μαξίμου προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη πως η Ν.Δ. είναι φορτισμένη με αντικοινωνικά πρόσημα.

Δεν είναι τυχαίο πως υπήρξε δημοσίως αντίδραση και από τον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος χαρακτήρισε «ανοίκεια» τη δήλωση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline