Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:18:30

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς πέντε μη πολιτικά πρόσωπα

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, που έχει κυριαρχήσει στην πολιτική αντιπαράθεση πάνω από έναν χρόνο, παρά τις διαβεβαιώσεις ανώτατων εισαγγελικών πηγών, τελικά θα συμπέσουν με την προεκλογική περίοδο αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών.


Το γεγονός αυτό ερμηνεύεται ως μία ακόμα αδυναμία της Δικαιοσύνης να κινηθεί σε εύλογο χρόνο και να αποφύγει για κρίσιμες ενέργειές της, συνειρμούς και ερμηνείες που την εμπλέκουν, έστω και άθελά της, στις πολιτικές εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται ίσως και τα δημοσιεύματα περί καθυστέρησης της ανακοίνωσης για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τον Αντώνη Σαμαρά, που συνδέουν τις κινήσεις της Εισαγγελίας με την πολιτική συγκυρία (Πολάκης και λοιπά), κάτι που εισαγγελικές πηγές αρνούνται.

Η υπόθεση παραμένει ανοικτή ακόμα για τον επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάριο Σαλμά, πλην των λοιπών, για τους οποίους οι αρχειοθετήσεις είναι προ των πυλών, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα αρχίζει η παροχή εξηγήσεων και από μη πολιτικούς. Ηδη, οι πρώτοι πέντε, μέλη επιτροπών που αποφάσιζαν για τα φάρμακα και ένας ιδιοκτήτης μιας διαφημιστικής εταιρείας, θα περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας Διαφθοράς αμέσως μετά την Πρωτομαγιά για να δώσουν εξηγήσεις για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και για απιστία.
Η διαφημιστική

Ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής, που φέρεται να εισέπραξε από τη Novartis διάφορα χρηματικά ποσά, αποτελεί μία από τις πτυχές της υπόθεσης, που η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει συνδέσει με την εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η σύνδεση του πρώην υπουργού με την όποια δραστηριότητα της εταιρείας και την είσπραξη διαφόρων ποσών, αποτελεί ζητούμενο της έρευνας, καθώς εκ πρώτης όψεως δεν διαφαίνεται κάποια ορατή σύνδεση μεταξύ τους. Ο πρώην υπουργός έχει δημόσια με δηλώσεις του αρνηθεί κάθε σχέση με την εν λόγω διαφημιστική εταιρεία, ενώ αναμένεται σχετικά να αναφερθεί και κατά το στάδιο των εξηγήσεών του.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline