Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  00:46:17

Το ξέφτισμα του «μεγάλου σκανδάλου» ΝΟVARTIS

Είναι η δεύτερη φάση των αρχειοθετήσεων εκείνη που αφορά τους κκ Στουρνάρα και Σαμαρά. Από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που παραπέμφθηκαν από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σε Προανακριτική και επί δύο χρόνια ήταν στα μανταλάκια, για τα έξι (με τους Σαμαρά και Στουρνάρα) οι κατηγορίες των προστατευόμενων μαρτύρων απεδείχθησαν άνθρακας ο θησαυρός.

Δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτόν στους λογαριασμούς των ιδίων και των συγγενών τους. Προηγήθηκαν οι αρχειοθετήσεις για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λυκουρέντζο. Θα ακολουθήσουν και άλλες. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Θεωρείται πιθανόν να κληθεί για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου όπως έγινε με τον Ανδρέα Λοβέρδο πριν από τις ευρωεκλογές.

Το αποτέλεσμα είναι ότι μία υπόθεση που ξεκίνησε ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» όπως είχε δηλώσει εμφατικά έξω από το Μαξίμου ο αν.υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επικαλούμενος μάλιστα και την παλιά του ιδιότητα του εισαγγελέως, απεδείχθη πομφόλυγα και έδωσε όπλα σε ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής να καταγγέλλουν το Μαξίμου για «πολιτική σκευωρία» σε βάρος τους, με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ηδη κορυφαία στελέχη απειλούν με κατηγορίες για «εσχάτη προδοσία», ειδικά δικαστήρια κλπ.

Η δικαστική εξέλιξη στην Novartis φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση καθ´ οδόν για τις ευρωκάλπες, καθώς πόνταρε σε αυτήν επειδή είχε σηκώσει τη σημαία της κάθαρσης. Αναζητά διεξόδους για να μικρύνει τη διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ ενώ έχουν απομείνει 27 ημέρες πριν τις κάλπες με το σενάριο των εθνικών εκλογών να έχει μετατεθεί τώρα για τον Ιούνιο με ελάχιστες πιθανότητες και τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο για τη μεγάλη πλειονότητα που ολοκληρώνεται η κυβερνητική θητεία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline