Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  11:46:35

Ο Αλέξης και ο «αψύς» Σφακιανός

Αναμενόμενα, κανένας δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε από το βήμα της Βουλής τα απαράδεκτα δηλητηριώδη σχόλια του υπουργού του.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που δεν τράβηξε το αυτί, δεν έβαλε χαλινάρι και δεν «γείωσε» τον προσφιλή του «Παυλάρα» που τα 'κανε ξανά μαντάρα. Ολόκληρος «αριστερός» πρωθυπουργός δεν ψέλλισε μια λέξη για τον οφειλόμενο σεβασμό προς τα άτομα με αναπηρία. Δεν άφησε έστω μια αιχμή δυσαρέσκειας για τη χυδαιότητα της στάσης του Πολάκη. Ταυτίστηκε οικειοθελώς με το βδελυρό ήθος και την αποκρουστική πρακτική του.

Απλώς πρόταξε όλο πόζα και πάλι το σκουριασμένο ρουλεμάν του πτωχευμένου ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης, το οποίο δεν τσουλάει πια. Αρκέστηκε μόνο να χαρακτηρίσει τον υπουργό του «αψύ σαν Σφακιανό». Βαριά προσβολή για κάθε ψυχωμένο, περήφανο, ντόμπρο Σφακιανό, αλλά και ντροπή για κάθε έντιμο Κρητικό που φοράει παντελόνια, οι οποίοι σέβονται με λεβεντιά τους αδύναμους και δεν κλωτσάνε ποτέ τους ευάλωτους αυτής της κοινωνίας. Περισσότερο, όμως, κατέδειξε την καταχρηστική περιφρόνησή του προς κάθε πολιτισμένο Ελληνα που δεν ανέχεται να πετροβολούν την ανθρωπιά του.

Εξάλλου η πρωθυπουργική συνηγορία υπέρ του δήθεν ευέξαπτου ή οξύθυμου υπουργού του ήταν εξίσου ελεεινά υποτιμητική προς όλους εκείνους που βιώνουν καταστάσεις που δεν τις επέλεξαν. Ανθρώπους ανάπηρους που αντιμετωπίζουν εμπόδια στη μόρφωση, δυσκολίες και αποκλεισμούς στην απασχόληση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline