Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:43:04

Ο Κυρ. Μητσοτάκης περί Π. Πολάκη- Τσίπρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και ταύτισε με τον Παύλο Πολάκη.

«Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. «Αυτά τα κάνει γιατί είναι αψύς και Σφακιανός», μας είπε. «Και την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης». Πρόσβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;

Πάνω από όλα, η επιλογή του κ. Τσίπρα να πάρει στην πλάτη του τον κ. Πολάκη βάζει ξανά, εσάς -τους βουλευτές της συμπολίτευσης- να αναμετρηθείτε με την πολιτική αλλά και την προσωπική σας αξιοπρέπεια. Έτσι όμως, ο Πρωθυπουργός έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο. Και επιβεβαίωσε πλήρως όσους λέμε εδώ και καιρό ότι ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο. Θυμίζοντας τα γεγονότα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η επίθεση Πολάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνθηκε μάλιστα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς τους πως αξίζουν καλύτερα από τον κ. Πολάκη. «Το ερώτημα λοιπόν αφορά και εσάς, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αν είστε κι εσείς Πολάκηδες. Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Αν είστε, δηλαδή, με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες. Αν είστε με την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αξιοσύνη ή με τον αυταρχισμό και τη φασίζουσα αλαζονεία».

«Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο και γιατί προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή φέροντας παραδείγματα από την μέχρι τώρα πορεία του κ. Πολάκη τον οποίο και κατηγόρησε πως κρύβεται πίσω από την βουλευτική ασυλία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίθεση του κατά του Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως όταν μία τέτοια πρωτοφανής συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση.

«Τότε έχουμε μπροστά μας το «τέρας» για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Δηλαδή το πρόσωπο του φασισμού, με το οποίο η κοινωνία δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστεί. Γι΄ αυτό καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Και σαν Έλληνες είμαστε καλύτεροι - οι συμπεριφορές αυτές δεν μας εκφράζουν.

Ο συγκεκριμένος υπουργός ενσαρκώνει, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, το ανατριχιαστικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» και «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» δήλωσε, για να προσθέσει πως ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι' αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει. Για λόγους αρχής και ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο, συμπυκνώνεται ή μάλλον συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους».

Απευθυνόμενος στο σώμα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Αρχή άνδρα δείκνυσι». Ισχύει για τον Παύλο Πολάκη, όπως ισχύει και για τον Πρωθυπουργό. Το πρόβλημα μεταφέρεται, τώρα, σε σας -σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά. Θα προστατεύσετε την πολιτική και την προσωπική σας αξιοπρέπεια; Όσοι καταδικάσατε την άθλια συμπεριφορά του υπουργού, θα καταπιείτε εδώ μέσα τα λόγια που είπατε;

Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline