Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:02:07

Διόρισαν τον Κ. Καραμανλή και τον Ευ. Βενιζέλο δικαστικούς αντιπροσώπους

Ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αλλά και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις προσεχείς εκλογές από το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ πολλοί πολιτικοί που είναι παράλληλα και δικηγόροι, όπως ο Νίκος Δένδιας, η Έφη Αχτσιόγλου και άλλοι, διορίστηκαν επίσης να διενεργήσουν εκλογές.

Το γεγονός όταν έγινε αντιληπτό προκάλεσε αναστάτωση στο ανώτατο δικαστήριο και αυτό έγινε διότι σύμφωνα με πληροφορίες, από παραδρομή των Δικηγορικών Συλλόγων περιλήφθηκαν και τα ονόματα των πολιτικών στους καταλόγους για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Ομως πέραν των πολιτικών για τους οποίους ήδη ξεκίνησε διαδικασία αντικατάστασης με άλλους δικηγόρους, έχουν διοριστεί ως δικαστικοί αντιπρόσωποι γνωστοί δημοσιογράφοι που εργάζονται τις ημέρες των εκλογών αλλά και υπερήλικες δικηγόροι ακόμα και πάνω από τα 80.

Οι αρμόδιοι στον Αρειο Πάγο επιχειρούν να διορθώσουν τα λάθη καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία δεν μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο από μόνο του να αλλάξει τους καταλόγους που στέλνουν οι δικηγορικοί σύλλογοι για τον διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline