Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παρά τα κρύα αστεία του, με τον κ. Τσακαλώτο μπορούμε να συζητήσουμε»

Με τον κύριο Τσακαλώτο μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ο υπουργός Οικονομικών είναι μαρξιστής οικονομολόγος και υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές, αλλά, όπως είπε «κρατάει το επίπεδο εκεί που πρέπει να είναι και έχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ, άσχετα αν μερικές φορές τα αστεία του μοιάζει να έχουν βγει από το ψυγείο».

Το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα δεν με αφορά, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε καμία επικοινωνία».

«Το πακέτο μέτρων δεν έχει την σύμφωνη γνώμη όλου του οικονομικού επιτελείου»

το πακέτο μέτρων δεν έχει την σύμφωνη γνώμη όλου του οικονομικού επιτελείου , τόνισε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε «πού είναι ο κύριος Χουλιαράκης; Προφανώς δεν εμφανίζεται γιατί διαφωνεί και είμαι σίγουρος ότι μέσα του και ο κύριος Τσακαλώτος διαφωνεί».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, την επομένη των εκλογών κυβέρνηση θα έχουμε σίγουρα, το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία βαριά εκλογική ήττα είναι δικό τους θέμα.

Υπόλογος ο Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ θα θέσει βέτο στην ενταξιακή πρόοδο των Σκοπίων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα το εξετάσουμε ανάλογα με τις συνθήκες» προσθέτοντας ότι με πολύ αυστηρή ερμηνεία η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφήνει περιθώρια για βέτο.

«Ο κ. Τσίπρας είναι υπόλογος για την κακή Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα και δεν προστάτευσε ούτε καν τα μακεδονικά προϊόντα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.