Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουμουτσάκος: Η Αγκυρα παίζει με τη φωτιά -Η ΕΕ από τις δηλώσεις να προχωρήσει στις πράξεις

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κάλεσε την ΕΕ να προχωρήσει από τις δηλώσεις καταδίκης για τις τουρκικές προκλήσεις, στις πράξεις αποτροπής.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ σχολίασε μέσω Twitter τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας. Η τελευταία ήρθε το πρωί της Κυριακής, όταν το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας έθεσε ξανά θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, κατηγορώντας ότι Ελλάδα ότι επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα.

«Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και υποδαυλίζει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Η Άγκυρα παίζει με τη φωτιά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά να περάσει από τις δηλώσεις καταδίκης σε πράξεις αποτροπής», σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος διεμήνυσε στην Αγκυρα να μην πιστέψει ότι μπορεί να εκμεταλλευθεί την κομματική αντιπαράθεση στην Ελλάδα, γιατί οι Ελληνες θα είναι απόλυτα ενωμένη απέναντι στις προκλήσεις και τις απειλές.

«Να μην πιστέψουν στην Άγκυρα ότι μπορούν να εκμεταλλευθούν την προεκλογική κομματική αντιπαράθεση στην Ελλάδα. Απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση ή απειλή ο Ελληνισμός, οι Έλληνες θα είμαστε απόλυτα ενωμένοι», ανέφερε σχετικά.