Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:35:23

Ύμνοι για Τσιτσιπά από τον διεθνή Τύπο

«Χρυσή» ήταν η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ραφαέλ Ναδάλ, στο Masters της Μαδρίτης. Οχι μόνο για έβγαλε νοκ- άουτ έναν θρύλο του τένις, μέσα στο σπίτι του, αλλά και γιατί αυτή η νίκη τον κάνει πλουσιότερο κατάαρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το θαύμα -Κέρδισε τον Ναδάλ και πέρασε στον τελικό

Ο Τσιτσιπάς είχε ήδη κερδίσει 312.000 ευρώ με την παρουσία του στον ημιτελικό. Ομως, με τη νίκη του επί του Ναδάλ και την πρόκρισή του στον τελικό, εξασφάλισε ότι στον τραπεζικό λογαριασμό του θα μπουν συνολικά 608.700 ευρώ. Σήμερα, ο 21χρονος τενίστας θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό (19:30 Cosmote Sport 6HD). Και αν κερδίσει τον Σέρβο, τότε τα συνολικά κέρδη του Τσιτσιπά στη Μαδρίτη θα ανέβουν στα 1,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sdna.

Ο Έλληνας με τη λαμπρή εξέλιξη, λέει η Marca - «Φανταστικό» τον χαρακτηρίζει η L' Equipe - Ο Στέφανος έχει κάτι ξεχωριστό, γράφει σε αφιέρωμά της η El Pais

Την αποθέωση γνωρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον διεθνή Τύπο για μία ακόμα φορά στην καριέρα του. Η σπουδαία νίκη και ο αποκλεισμός του μεγάλου του αντιπάλου Ράφα Ναδάλ μέσα στη Μαδρίτη και σε χώμα «υποχρέωσε» όλα τα σπουδαία μέσα ενημέρωσης να αναφερθούν σε αυτόν και στο παιχνίδι του με εξαιρετικούς χαρακτηρισμούς και θετικά σχόλια.

Ανάλογα ήταν φυσικά και τα σχόλια στο διαδίκτυο από τους απλούς φίλους του τένις - και όχι μόνο από την Ελλάδα, αφού ο νεαρός τενίστας έχει ήδη μεγάλο κοινό στο διεθνές στερέωμα του αθλήματος.

Marca: Ο Rafa Nadal πέφτει από τον Στέφανο Τσιτσιπά

Η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Ισπανίας στέκεται φυσικά στο μεγαλύτερο όνομα, τον Ισπανό Ναδάλ που «έπεσε», όπως γράφει, από τον Στέφανο Τσιτσιπά «και δεν θα παίξει τον τελικό της Μαδρίτης».

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ήδη κερδίσει τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, παρά το γεγονός ότι είναι μόνο 20 χρονών και με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ο Έλληνας, με μια λαμπρή εξέλιξη, προκρίθηκε αυτό το Σάββατο στον τελικό του Mutua Madrid Open αφού έκαμψε την αντίσταση του Ραφαέλ Νατάλ με 6-4, 2-6 και 6-3».

Mundo Deportivo: Η πρώτη ήττα Ναδάλ από τον Τσιτσιπά

Στον Ναδάλ εστιάζει και η Mundo Deportivo, που επισημαίνει ότι για ακόμα μία φορά αποκλείεται στους ημιτελικούς μιας διοργάνωσης. Επισημαίνει επίσης ότι αυτή ήταν η πρώτη του ήττα από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

L'Equipe: Ο Ναδάλ αποκλείστηκε από έναν φανταστικό Στέφανο Τσιτσιπά

Για έναν «φανταστικό» Στέφανο Τσιτσιπά κάνει λόγο η γαλλική L' Equipe, που επισημαίνει στο ρεπορτάζ της για τον αγώνα πως ο Ναδάλ στο συγκεκριμένο τουρνουά ήταν σε πολύ καλή φόρμα.

Eurosport: Ο Τσιτσιπάς απέσπασε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του

Ο Τσιτσίπας δεν είχε κερδίσει μέχρι τώρα ούτε ένα σετ από τον Ναδάλ, όμως «απέσπασε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της μικρής αλλά αξιοσημείωτης καριέρας του», γράφει το Eurosport.

Gazzetta dello Sport: Εκπληξη στον τελικό της Μαδρίτης - Ο Τζόκοβιτς βρίσκει τον Τσιτσιπά

Για «έκπληξη» στον τελικό της Μαδρίτης κάνει λόγο η ιταλική Gazzetta dello Sport, που θα διεξαχθεί μεταξύ του Nole Djokovic, που βρίσκεται στον αριθμό 1 της κατάταξης και του Στέφανου Τσιτσιπά, σχολιάζοντας πως ο Έλληνας συνεχώς κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του.

Αποθεωτικό δημοσίευμα από την El Pais

«Ο Στέφανος έχει κάτι ξεχωριστό. Είχε ήδη χτυπήσει τους Djokovic και Federer, και αυτή τη φορά πυροβόλησε τον Nadal», γράφει σε ένα αποθεωτικό δημοσίευμα η ισπανική El Pais.

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αυτό το ιδιαίτερο πράγμα», γράφει ο δημοσιογράφος και τονίζει πως είναι μόνο 20 χρονών, πως έχει «ένα θαυμάσιο μέλλον επειδή κάνει τα πάντα πολύ καλά» και πως «έχει επίσης πολύ μακριά χέρια και πόδια, σαν χταπόδι»!

Στο κείμενο επίσης επισημαίνεται πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Έλληνα τενίστα είναι πως «έχει, πάνω απ 'όλα, κάτι που πολλοί παίκτες της ηλικίας του στερούνται: τα πόδια του στο έδαφος στο κεφάλι του τα πράγματα όμορφα τακτοποιημένα και πραγματική θέληση για να πετύχει».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline