Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:28:37

Ομαδικές αρνήσεις Δημάρχων κατά ΣΥΡΙΖΑ

Οι δύο πιο ηχηρές αντιδράσεις προήλθαν από τους αντιπεριφερειάρχες της Ρένας Δούρου (Βόρειου Τομέα) Γιώργο Καραμέρο που είναι υποψήφιος στο δήμο Αμαρουσίου και (Ανατολικής Αττικής) Πέτρο Φιλίππου, που διεκδικεί εκ νέου τον δήμο Σαρωνικού.


Ο Γ. Καραμέρος με ανακοίνωσή του η οποία τιτλοφορείται: «Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί κομματικής στήριξης του συνδυασμού μας», τονίζει χαρακτηριστικά: «Για πολλοστή φορά ως ανεξάρτητο # Ενωμένο Μαρούσι και με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα περί υποστήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Είμαστε # Ενωμένο Μαρούσι. Συσταθήκαμε και πορευόμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από το επίσημο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας που είναι πολυσυλλεκτικό. Σεβόμαστε την πολιτική ταυτότητα όλων, δε διεκδικήσαμε, δε θέλουμε και δεν έχουμε χρίσμα από κανέναν. Θέλουμε την υποστήριξη των δημοτών. Η αγωνία των κομματικών επιτελείων να απλώσουν τα δίχτυα τους στο Μαρούσι δεν μας αφορά.

Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε σε όλους. Δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές καλούμε εκ νέου τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες να ψηφίσουν για την πόλη τους αφήνοντας τις κομματικές τους ταυτότητες στο συρτάρι. Άλλωστε, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, σε δήμους όπως το Μαρούσι, δεν υπάρχουν αριστερά ή δεξιά προβλήματα. Το βράδυ των δημοτικών εκλογών δεν θα υπάρχει κομματικό χρώμα δίπλα στο #Ενωμένο Μαρούσι και τον Γιώργο Καραμέρο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα κόμματα στις ευρωεκλογές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινείται και η ανακοίνωση του Π. Φιλίππου o οποίος, πάντως, κρατά χαμηλούς τόνους αποδίδοντας την στήριξη σε δημοσιεύματα και όχι στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Δημοσιεύματα φέρουν την παράταξη "ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" (Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου) να στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ο συνδυασμός ξεκαθαρίζει: Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ο "ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Ως εκ τούτου διαψεύδουμε κατηγορηματικά, όποιο ή όποια κόμματα δηλώνουν ή δηλώσουν στήριξη. Εμείς επιζητούμε και επιδιώκουμε μόνον τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον άλλοι υποψήφιοι με μηνύματά τους στo aftodioikisi.gr αρνούνται τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υποψήφιος δήμαρχος Παιανίας Κώστας Μπουλμέτης, ο οποίος επιτίθεται στο site επειδή τον έχει αναφέρει και στο παρελθόν ως στηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Καλησπέρα σας. Επειδή το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού είναι η 2η φορά που γράφεται (sic) ότι η παράταξη "Το Αύριο στα χέρια μας" με τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Μπουλμετη στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σταματήστε σας παρακαλούμε να το κάνετε αυτό παρ αυτά χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση των νομικών μας δικαιωμάτων», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Μπουλμέτης, απειλώντας εκ νέου με νομικές ενέργειες. Μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας τού επισημαίνει ότι «πρόκειται για ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ» και τον καλεί να «συνεννοηθεί μαζί τους (σ.σ. με το κόμμα), ο υποψήφιος δήμαρχος ανταπαντά: «Μπορείτε να μου την δείξετε; Μην μου πείτε για την Αυγή. Φθηνή δικαιολογία». 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline