Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:43:16

Μήνυση κατά των δύο άλλων, υπό προστασία, με τα ψευδώνυμα «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis που έφερε το ψευδώνυμο «Γιάννης Αναστασίου» καταθέτει μήνυση κατά των δύο άλλων «προστατευόμενων μαρτύρων» για την υπόθεση με τα κωδικά ονόματα «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», αλλά με την πραγματική ταυτότητά τους την οποία ο ίδιος γνωρίζει αφού, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του, ένα λάθος των ανακριτικών αρχών οδήγησε και τους τρεις την ίδια στιγμή έξω από τα γραφεία της εισαγγελίας στο πλαίσιο των καταθέσεών τους.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε αρνηθεί να προσέλθουν στη Βουλή προκειμένου να καταθέσουν έστω και χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπά τους ενώπιον των πολιτικών που οι ίδιοι κατηγορούν με τις καταθέσεις τους.

Ο κ. Μανιαδάκης στη μήνυσή του καταγγέλλει ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες τέλεσαν σε βάρος του το αδίκημα «της ψευδορκίας (224 παρ.2-1), της ψευδούς καταμηνύσεως (αρθρ.229 παρ.2ΠΚ) και της συκοφαντικής δυσφημήσεως (362 και 363 ΠΚ) τα οποία τέλεσαν, με σειρά καταθέσεων τους ενώπιόν της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από τις 6.11.2017 έως τα τέλη του 2018».

Σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη, οι καταθέσεις τους, που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία, με ζημία άνω των 150.000 ευρώ του Ελληνικού Δημοσίου «βρίθει ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών, μεταξύ άλλων και σε βάρος μου».

Μάλιστα, αναφέρει ότι τα πραγματικά ονόματα των δύο προστατευόμενων μαρτύρων είναι Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης και Μαρία Μαρανγγέλη, ο πρώτος στέλεχος της Novartis και η δεύτερη γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή. Ο κ. Μανιαδάκης αναφέρει ότι «είτε από αμέλεια είτε από κακό συγχρονισμό της διαδικασίας λήψης καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες, είχαμε λάβει άπαντες γνώση της ταυτότητας ενός εκάστου από εμάς».

Επίσης, ο κ. Μανιαδάκης υποστηρίζει ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς το αμερικανικό δίκαιο προβλέπει το δικαίωμα αποζημίωσης από 10% έως 30% του προστίμου, κάτι που προσκρούει στο ελληνικό δίκαιο.

Παράλληλα, ο κ. Μανιαδάκης αναφέρει ότι ο Μάξιμος Σαράφης στις πρώτες του καταθέσεις δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπό του, ενώ η κυρία Μαρανγγέλη «είναι γνωστό από πλήθος δημοσιευμάτων ότι βρίσκεται σε έντονη δικαστική διαμάχη με τον κο Φρουζή, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των καταθέσεών της».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline