Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019  07:24:48

Ο σάλος με το όργιο ρουσφετιών -Τασία και Βούτσης πρώτοι βόλεψαν τους δικούς τους στη Βουλή

Πρόκειται για τις μισές περιπτώσεις όσων αιτήθηκαν εδώ και μήνες μετάταξης, και εν προκειμένω οι μισές περιπτώσεις πήραν ήδη ΦΕΚ και ανέλαβαν υπηρεσία, ενώ άλλες 32 επρόκειτο να πάρουν ΦΕΚ τώρα ή αργότερα. Δεν έγινε προφανώς καμία επιλογή στη βάση κομματικών κριτηρίων.

Πρόκειται για μια σύννομη διαδικασία με βάση τον νόμο 4440/2016 «Περί Κινητικότητας στο Δημόσιο». Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν σε δημόσιους λειτουργούς που υπηρετούν αποσπασμένοι στη Βουλή, κάποιοι εδώ και πολλά χρόνια και με τον συγκεκριμένο νόμο τους δόθηκε η δυνατότητα, ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας να κάνουν μετάταξη στη Βουλή. Όσοι ενδιαφέρθηκαν έκαναν αίτηση και οι υπηρεσίες της Βουλής ήρθαν σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, προωθώντας τη διαδικασία σε χρόνο προγενέστερο της ανακοίνωσης για προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές.»

Όσον αφορά την πρώην σύζυγο του προέδρου της Βουλής η οποία ήταν στο πρώτο κύμα μετατάξεων ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η πρώην σύζυγός του δουλεύει στη Βουλή από το 2007 και δεν ήρθε τώρα. Στο μέτωπο των τροπολογιών τώρα παρά το φρένο που έβαλε χθες ο Σωκράτης Φάμελλος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν βουλευτικές τροπολογίες υπουργοί φαίνεται πως δεν ακολουθούν την ίδια οδό.

Οι πέντε υπουργικές τροπολογίες

Έτσι στο αυριανό νομοσχέδιο όπου κυρώνεται από το υπουργείο υγείας δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχουν κατατεθεί ήδη πέντε υπουργικές τροπολογίες. Η πρώτη αφορά την καταβολή επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων στους ανασφάλιστους υπερήλικες με την ιδιότητα του μέλους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Η δεύτερη αφορά την επέκταση της χρονικής διάρκειας των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα και για τους ωφελούμενους που απασχολούνται σε δήμους και περιφέρειες (δίνει τη δυνατότητα τρίμηνης παράτασης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 αντί 28/6/2019 που προβλεπόταν να λήξουν για τους απασχολούμενους σε προγράμματα για την καθαριότητα κτιρίων όπου στεγάζονται υπηρεσίες του ΟΑΕΔ/ αιτία σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση είναι η καθυστέρηση που προκλήθηκε από την αναγκαία νέα έγκριση του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις συμβασιούχων καθαριότητας ορισμένου χρόνου – για να ενσωματωθούν οι αλλαγές του νόμου 4590/2019)

Με την τρίτη παρατείνεται η ισχύ άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών (παρατείνεται έως τον προγραμματισμό των εξετάσεων, η ισχύς της άδειας οδήγησης όσων έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας από 1η Απριλίου έως και 31 Ιουλίου 2019).

Με την τετάρτη ρυθμίζονται θέματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (θέματα λειτουργίας των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και τέλος η πέμπτη τροπολογία αφορά ρυθμίσει για την "Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε." και Παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων του ν. 3299/2004 (Α΄ 261) (παράταση εκ νέου έως 31/12/2019 αντί 30/6/2019 που προβλεπόταν για επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στον επενδυτικό νόμο και υπό τον όρο ότι πληρούν τις προϋποθέσεις υλοποίησης του 50% του επενδυτικού κόστους βάσει του θεσμικού πλαισίου).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.