Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  23:17:59

Σε πρώτο πλέον η Εφη Αχτσιόγλου

Η Εφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται πλέον να διεκδικεί πιο διακριτό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική σκηνή. Αν τελικώς επιλεγεί για εκπρόσωπος τύπου και πάει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τότε είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας της δίνει ένα χρίσμα, ένα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων.


Το πώς θα το διαχειριστεί είναι δικό της θέμα. Η διδάκτορας Εργατικού Δικαίου, μπορεί επί της ουσίας να μην έχει ένσημα στον εργασιακό στίβο, πλην κάποιων συνεργασιών στις Βρυξέλλες ή κάποιου ερευνητικού κέντρου, έχει όμως άλλα χαρίσματα.
Υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στο Επικρατείας, έχει περάσει από τα κομματικά όργανα, είναι δημοφιλής στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι «καμένη» μιας και το ασφαλιστικό λέγεται «νόμος Κατρούγκαλου» κι όχι «νόμος Αχτσιόγλου».

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η μάχη των γενεών στον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα. Το να μπαίνει η Αχτσιόγλου μπροστά είναι σίγουρο ότι κάποια παλαιότερα στελέχη δεν θα το δουν με καλό μάτι.

Όμως, εδώ μετράει η επιλογή του Τσίπρα. Θέλει ένα νέο πρόσωπο, που θα συμβολίζει τη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να κάνει άνοιγμα στη νεολαία που έχασε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, θέλει μια δυναμική, καταρτισμένη παρουσία που δεν θα τον αμφισβητήσει όσο βρίσκεται μπροστά.
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι πολλά από τα στελέχη που είναι σήμερα σε καίριες θέσεις με εξουσία στα χέρια τους, δεν θα τους γνώριζε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς χωρίς αυτόν. Και η κ. Αχτσιόγλου είναι ένα από αυτά τα στελέχη. Αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που την κατηγορούν για αλαζονεία. Αλλωστε, το βίντεο με την εισβολή του ΠΑΜΕ στο γραφείο της και πώς τους αντιμετώπισε έχει μείνει και είναι χαρακτηριστικό στοιχείο για την υπουργό Εργασίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline