Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  16:09:07

Τασούλας: Ο προσηνής, νέος Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Το τυπικό βιογραφικό αναφέρει ότι ο κ. Κώστας Τασούλας γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1959. Σύμφωνα όμως, με τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν, ο προτεινόμενος από την νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλήςείναι μια προσωπικότητα που διακρίνεται από βαθιά αστική ευγένεια, φιλοευρωπαϊσμό, πλεόνασμα φλεγματικού χιούμορ, πλούσιες γνώσεις πολιτικής ιστορίας και υπερευαισθησία στην τήρηση της δημοκρατικής, κοινοβουλευτικής και συνταγματικής τάξης.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν μάλιστα, ότι ο κ. Τασούλας ήταν αυτός που εισηγήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επανέλθουν οι διακριτοί ρόλοι Βουλής και κυβέρνησης και να «απαλλαγεί» το Μέγαρο του κοινοβουλίου από τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Ενέργεια που σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα παραμείνει σε συμβολικό επίπεδο αλλά θα επιχειρηθεί μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και αλλαγές να φανεί ότι εκτελεστική και νομοθετική εξουσία έχουν διακριτούς ρόλους χωρίς να είναι αποξενωμένες εξουσίες.

Το στίγμα για την κατεύθυνση των αλλαγών που αναμένεται να επέλθουν στον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου δίνουν οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της «γαλάζιας» ομάδας για τις αλλαγές στον κορυφαίο καταστατικό χάρτη που αναμένεται να ολοκληρωθούν από την παρούσα Βουλή ήταν ο κ. Τασουλας.

Υπο αυτά τα δεδομένα η ΝΔ επιθυμεί να αποκαταστήσει τον ρόλο του κοινοβουλίου και να ενισχύει την λειτουργία των βουλευτών με την ουσιαστική αντιμετώπιση της εκδοχής του «πλειοψηφικού κοινοβουλευτισμού» που κυρίως αναπτύχθηκε τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Στις προτεραιότητες είναι η διασφάλιση της περίφημης «ψήφου κατά συνείδηση» των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας με στόχο να σταματήσουν οι βουλευτές να λειτουργούν ως «βραχίονας» του Μεγάρου Μαξίμου – όπως έγινε με τα περίφημα «κοινοβουλευτικά ρετάλια» και την επιστολή των 6 βουλευτών που δήλωναν εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο. Παράλληλα, τόσο η ΝΔ όσο και ο υποψήφιος για την θέση του Προέδρου του κοινοβουλίου εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις θεσμικές αλλαγές για την ενίσχυση του ρόλου της μειοψηφίας.

Ως πρόεδρο όλης της Βουλής και όχι μόνο των νεοδημοκρατών βουλευτών θα θέλουν να θυμούνται τον υποψήφιο νέο Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός διακρίνεται για το ήθος και την ευγένειά του και δεν έχει έριδες ούτε με τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Το αποδεικνύουν και οι σχετικές φωτογραφίες την Τετάρτη από τη Βουλή όπου ο Κώστας Τασούλας συνομίλησε (και θαύμασε θα λέγαμε) με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, αλλά και με τον Νίκο Φίλη.
Λεπτομέρεια; Στο τραπέζι μπροστά το... μνημειώδες πρωτοσέλιδο της Αυγής που ανακάλυψε ότι η Ελλάδα του Μητσοτάκης μοιάζει με τη Βόρεια Κορέα.
filis-avgi

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline