Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:03:57

Μοσκοβισί: Από κοινού να οικοδομήσουμε την πορεία επιτυχίας της ελληνικής οικονομίας

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξη Τύπου για τις θερινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της Ελλάδας και στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Περνάμε σε μια νέα φάση με νέα κυβέρνηση και πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατική διαδικασία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πιερ Μοσκοβισί. Ο επίτροπος, που ήδη ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπενθύμισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη συμφωνία του 2018 και κάθε πρόταση διαφοροποίησής της πρέπει να συζητείται.

Μεταξύ άλλων, ο Πιερ Μοσκοβισί ερωτήθηκε και για τον αντίκτυπο της ελληνικής πολιτικής στην ανάπτυξη και στην επίτευξη του στόχου για το 3,5% και υπογράμμισε ότι τις προηγούμενες ημέρες επισημάνθηκε ο κίνδυνος να μην επιτευχθεί ο στόχος. Για το ίδιο ζήτημα σημείωσε ότι η Επιτροπή προβλέπει πως η ανάπτυξη το 2019 θα είναι ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη (2,1% σε σχέση με 2,2%).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline