Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  12:22:37

Μάχη Τσίπρα - Μητσοτάκη για τα πτυχία τους και το ποιος πέρασε σε δημόσιο πανεπιστήμιο

Ο πρωθυπουργός απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος τον κατηγόρησε ότι σπουδασε στο εξωτερικό και άρα δε δικαιούται να ομιλεί για τη δημόσια παιδεία. Σε ποιο δημόσιο πανεπιστήμιο είχε περάσει ο Μητσοτάκης και γιατί δεν πήγε.

Και προσωπικές διαστάσεις πήρε η κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα κατά το διυπουργικό νομοσχέδιο, καθώς με αφορμή την κατάργηση του ασύλου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν σπούδασε σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, για να λάβει την απάντηση του κ.Μητσοτάκη ότι είχε δώσει πανελλήνιες, πέρασε σε ελληνικό ΑΕΙ αλλά επέλεξε το εξωτερικό.

"Είχα την τιμή με πανελλαδικές εξετάσεις να περάσω στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου και γνωρίζω την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται" είπε ο κ.Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι διακινεί fake news πως πήρε μεταγραφή από πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας.

"Εσείς κ.Μητσοτάκη δεν δώσατε εξετάσεις, πήγατε κατευθείαν σε ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και περιγράψατε εδώ μια εικόνα που δυσφημεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Παραλείψατε να αναφερθείτε στην ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο", υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με σπουδή και βιασύνη φέρνει μέσα στον Αύγουστο διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο λόγω της ιδεολογικής εμμονή της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και όσα συμβολίζει σε πολιτικό επίπεδο.

"Για άλλη μία φορά πιαστήκατε αδιάβαστος" απάντησε στον κ.Τσίπρα ο κ.Μητσοτάκης και δήλωσε: "Και έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασα σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, στο Πολιτικό της Νομικής, παρότι δεν είχα καμία πρόθεση γιατί είχα ήδη αποφασίσει να σπουδάσω στο εξωτερικό, έδωσα εξετάσεις πέρασα και δεν ενεγράφην ποτέ".

Ο πρωθυπουργός όμως τόνισε ότι το θέμα είναι πως ως απλός βουλευτής δε θα μπορούσε να πάει σε δημόσιο πανεπιστήμιο και να κάνει μία ομιλία για τον πολιτικό φιλελευθερισμό διότι θα τον προπηλάκιζαν.
Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν είναι καθόλου ιδεολογικά αυτά τα ζητήματα, καθώς όπως υποστήριξε η επαναφορά στην κανονικότητα δεν έχει σήμερα ιδεολογικό πρόσημο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "το να φοιτεί κανείς με ασφάλεια δεν ειναι αριστερό, δεξιό ή κεντρώο, είναι η επανάσταση του αυτονόητου".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline