Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  14:18:56

Αποκαθίσταται το άσυλο ιδεών και της ελεύθερης έκφρασης

Σε ό,τι αφορά το άσυλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως δεν μπορεί να βλέπει την εικόνα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια και η εικόνα που υπάρχει είναι μια εικόνα ασύλου βίας και ανομίας, όχι ασύλου ιδεών.


Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη διάταξη, τόνισε πως η κυβέρνηση αποκαθιστά το άσυλο ιδεών και της ελεύθερης έκφρασης. «Αυτή είναι η βασική μας προτεραιότητα και το μόνο μας μέλημα. Δεν υπάρχει καμία αστυνομοκρατία, δεν υπάρχει καμία διάθεση περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης» προσέθεσε.

Κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση δεν μιλάει για περιπολίες μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά για μια παρέμβαση ώστε οι όλοι οι δημόσιοι χώροι, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων, να αντιμετωπίζονται ενιαία.

Τέλος, ανέφερε πως ο κυβερνητικός προγραμματισμός είναι να έρθει όταν ανοίξει η Βουλή το αναπτυξιακό και το φορολογικό νομοσχέδιο και η προσαρμογή με την κοινοτική οδηγία με τη μη ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας για τα προσωπικά δεδομένα, κάτι για το οποίο πληρώνουμε πρόστιμο 5.000 ευρώ καθημερινά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline