Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκαθίσταται το άσυλο ιδεών και της ελεύθερης έκφρασης

Σε ό,τι αφορά το άσυλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως δεν μπορεί να βλέπει την εικόνα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια και η εικόνα που υπάρχει είναι μια εικόνα ασύλου βίας και ανομίας, όχι ασύλου ιδεών.


Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη διάταξη, τόνισε πως η κυβέρνηση αποκαθιστά το άσυλο ιδεών και της ελεύθερης έκφρασης. «Αυτή είναι η βασική μας προτεραιότητα και το μόνο μας μέλημα. Δεν υπάρχει καμία αστυνομοκρατία, δεν υπάρχει καμία διάθεση περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης» προσέθεσε.

Κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση δεν μιλάει για περιπολίες μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά για μια παρέμβαση ώστε οι όλοι οι δημόσιοι χώροι, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων, να αντιμετωπίζονται ενιαία.

Τέλος, ανέφερε πως ο κυβερνητικός προγραμματισμός είναι να έρθει όταν ανοίξει η Βουλή το αναπτυξιακό και το φορολογικό νομοσχέδιο και η προσαρμογή με την κοινοτική οδηγία με τη μη ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας για τα προσωπικά δεδομένα, κάτι για το οποίο πληρώνουμε πρόστιμο 5.000 ευρώ καθημερινά.