Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  11:06:13

Συγγνώμη Παυλόπουλου για τη στάση της Πολιτείας στον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο

Όχι μόνο δεν πήρε τίποτα μετά την Επανάσταση, αλλά και φυλακίστηκε αδίκως. Στη φυλακή έχασε μέρος της όρασής του και προκειμένου να επιβιώσει, του χορηγήθηκε "άδεια επαιτείας" κάθε ...Παρασκευή! Έτσι φέρθηκε το ελληνικό κράτος σε πολλά από τα καλύτερα παιδιά του!

Τα μηνύματα προς την Τουρκία που απέστειλε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφεραν ειδησεογραφικά σε δεύτερη μοίρα την εκδήλωση στον Τουρκολέκα Μεγαλόπολης, τη γενέτειρα του ήρωα του 1821, Νικηταρά. Εκδήλωση ακριβώς που έγινε για να τιμηθεί η μνήμη ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες της Επανάστασης, όπως ήταν ο Νικηταράς, ο αποκαλούμενος και "Τουρκοφάγος". Έναν ήρωα που η πατρίδα τού φέρθηκε όπως ακριβώς σε πολλούς άλλους που της προσέφεραν ανιδιοτελώς, με περιφρόνηση, με διώξεις και φυλακίσεις.

Είναι δε θετικό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας "εκ μέρους" της Πολιτείας την τόσο καθυστερημένη συγγνώμη της για την ταλαιπωρία που υπέστη ο Νικηταράς κατά τα τελευταία έτη του βίου του, βίου ο οποίος, όπως είναι κοινώς γνωστό, τερματίστηκε σε άσχημες συνθήκες, που δεν περιποιούσαν τιμή στο Κράτος μας", που έθεσε ακριβώς το θέμα πώς φέρεται η ελληνική πολιτεία στα περισσότερα ίσως από τα καλύτερα παιδιά της.
Διαβάστε για τον ηρωικό βίο του Νικηταρά του τουρκοφάγου (το πραγματικό του όνομα ήταν Νικήτας Σταματελόπουλος), όπως ακριβώς τον περιέγραψε ο Προκόπης Παυλόπουλος με την ομιλία του στον Τουρκολέκα Μεγαλόπολης:

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline