Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  20:13:44

Η αγιοποίηση του Γερβάσιου

Εξάλλου, την πρώτη ημέρα της συνεδρίας της ΔΙΣ, στις 26/8, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η προώθηση του φακέλου για την αγιοκατάταξη του μακαριστού ιερομονάχου Γερβασίου Παρασκευοπούλου προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τις περαιτέρω ενέργειες.


Ο Γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος υπήρξε μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικο-πολιτικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας της Πάτρας. Γεννήθηκε τον 19ο αιώνα και έδρασε κυρίως από τις αρχές ως τα μέσα του 20ου. Διετέλεσε ηγούμενος της Μονής Γηροκομείου Πατρών, καθώς και πρωτοσύγκελοςτης επισκοπής Αχαΐας. Έζησε μια ιδιαίτερα δύσκολη παιδική ηλικία, ενώ κατέστη ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της σημαντικής προσφοράς στον προσφυγικό Πατρινό λαό, αλλά και για τη βοήθεια που προσέφερε στους πένητες και περιθωριακούς πολίτες της εποχής. Εχει προταθεί η αγιοποίηση του γιατί του αποδίδονται πολλά θαύματα..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline