Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:56:02

Η βουλευτής Νοτοπούλου παρομοιάζει τον Μητσοτάκη με τον. Λόρδο Ελγιν

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» της Κατερίνας Νοτοπούλου, βoυλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, γνωστή για το επιθετικό έως αναιδές πολιτικό της ύφος, αναφορικά με τη θέση του πρωθυπουργού για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης κατά την ημέρα εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ τάχθηκε υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων του σταθμού, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης, η οποία κάνει λόγο για «την πιο ταπεινωτική και απαξιωτική πράξη για την πόλη, την ύπαρξη της και την πορεία της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στην 84η ΔΕΘ για την απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον Σταθμό Βενιζέλου του ΜΕΤΡΟ αποτελεί την πιο ταπεινωτική και απαξιωτική πράξη για την πόλη, την ύπαρξη της και την πορεία της.

Ως νέος Έλγιν, ανακοίνωσε χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, την αρπαγή- απόσπαση των αρχαιολογικών ευρημάτων προκειμένου να τα στεγάσει στο υπό σχεδιασμό «Μουσείο αρχαιολογικών ευρημάτων του Μετρο».

Οι πόλεις δεν έχουν ιδιοκτήτες, παρά μόνον τους πολίτες και είναι απαράδεκτο να ορίζεται η τύχη ενός τόπου από τις πολιτικές αγκυλώσεις,τα συμφέροντα και τις εμμονικές συμπεριφορές, αυτών που έτυχε να έχουν την εξουσία,αδιαφορώντας και απαξιώνοντας την ιστορίας της.

Όλοι όσοι άκουγαν για το έγκλημα εις βάρος της πόλης και χειροκροτούσαν, θα έπρεπε να ντρέπονται αν μπορούσαν να κατανοήσουν την σπουδαιότητα αυτής της παγκόσμιας αποκάλυψης.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταχραστεί την ιστορία και το μέλλον του τόπου μας.

Συντασσόμαστε με την πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και καλούμε όλους τους πολίτες να συνυπογράψουν το σχετικό κείμενο ψηφίσματος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline