Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:24:12

Περιστέρι: Σοκαριστικές εικόνες με μουσουλμάνους να αυτομαστιγώνονται

Δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι γιόρτασαν και φέτος την Ασούρα, ένα έθιμο με εικόνες που εκπέμπουν βία, καθώς οι πιστοί αυτομαστιγώνονται.

Σοκαριστικές εικόνες βλέπουν το φως λόγω της ημέρας του μεγάλου πένθους για τους σιίτες. Η αναπαράσταση του μαρτυρίου του Χουσεΐν, με αυτομαστιγώματα, έγινε στο Περιστέρι.

Δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι γιόρτασαν και φέτος την Ασούρα, ένα έθιμο με εικόνες που εκπέμπουν βία, καθώς οι πιστοί αυτομαστιγώνονται.

Η Ασούρα είναι η επέτειος θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν. Ο εγγονός του προφήτη Μωάμεθ έχασε τη ζωή του στη μάχη της Καρμπάλα, τον 7ο αιώνα, στο σημερινό Ιράκ.

Πρόκειται για σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή των σιιτών, η οποία εορτάζεται σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, πιστοί συγκεντρώθηκαν σε αυτοσχέδιο χώρο λατρείας, όπου τηρήθηκε το έθιμο της αναπαράστασης του μαρτυρίου του Χουσεΐν.

Δεκάδες πιστοί από το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν αυτομαστιγώθηκαν, χρησιμοποιώντας μαστίγια με ιμάντες, όπως προβλέπει το έθιμο της Ασούρα.

Στις άκρες τους συνήθως είναι δεμένα βαριά ή αιχμηρά αντικείμενα, που προκαλούν αιμορραγία. Η Ασούρα εορτάζεται σε όλο τον κόσμο τη 10η ημέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου.

pakistan907

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline