Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  05:53:42

Τσίπρας για Βαρουφάκη: Στο βιβλίο του, τα 2/3 είναι μυθοπλασίες και διαστρέβλωση

«Την ταινία του κυρίου Γαβρά βεβαίως και θα την δω», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 84η ΔΕΘ.

«Χω την αίσθηση ότι θα είναι μια καλή ταινία όπως οι περισσότερες του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, του κυρίου Γαβρά». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε όμως ότι η ταινία, όπως και το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, στο οποίο βασίζεται, «θα αναφέρεται στα ιστορικά γεγονότα με μια εγωκεντρική βάση».

Τσίπρας: «Το βιβλίο του Βαρουφάκη έχει μόνο 1/3 πραγματικά γεγονότα»

Το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, όπως είπε, είναι 1/3 πραγματικά γεγονότα, 1/3 διαστρεβλωμένα γεγονότα και 1/3 μυθοπλασία. «Η ταινία θα κριθεί από το κεντρικό μήνυμα που θέλει να βγάλει, σημείωσε ο κ. Τσίπρας που είπε, όπως του εξήγησε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, αναφέρεται στη σύγκρουση μιας μικρής χώρας να βρει το δίκιο της απέναντι στο ισχυρό παγκόσμιο κατεστημένο.

Επίσης, σχολιάζοντας σχετική δήλωση του κ. Βαρουφάκη, ότι μετάνιωσε για την παρουσία του στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε: «Δεν ήξερα ότι οι υπουργοί αίρουν την ευθύνη τους στον πρωθυπουργό», προσθέτοντας πως θα το λάβει σοβαρά υπ' όψιν του για το μέλλον.

Σημειώνεται ότι προ ημερών και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει κατά την παρουσία του στην 84η ΔΕΘ ότι θα παρακολουθήσει την ταινία του Κώστα Γαβρά. «Θα ήθελα πάρα πολύ να δω αν στην ταινία εμφανίζονται ο κ. Καμμένος, ο κ. Πετσίτης και άλλα πρόσωπα που είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον», είχε πει ο πρωθυπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline