Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:01:06

Συγκινεί ο Κυμπουρόπουλος που πάσχει από την ίδια νόσο με τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ

Όλη η χώρα μια αγκαλιά, κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με την περίπτωση του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ που πάσχει από σπάνιο νόσημα και επείγει η μεταφορά του στη Βοστώνη για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Το κόστος για μεταφορά στη Βοστώνη, ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, ποσό δυσβάστακτο για την οικογένεια. Και ο χρόνος ζωής για το παιδί, απελπιστικά μικρός. Μόλις 6 μήνες σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του.

Την ίδια ώρα το κράτος, ανύπαρκτο, επικαλείται τυπικές διαδικασίες, γνωμοδοτήσεις του Υγειονομικού Συμβουλίου και αρνείται να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς του παιδιού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας «τα επιστημονικά στοιχεία δεν συνηγορούν στην κατεύθυνση ότι το αγοράκι, θα ωφεληθεί από την χορήγηση θεραπείας που είναι εγκεκριμένη στην Αμερική. Το παιδί λαμβάνει δωρεάν ακριβή θεραπεία εδώ στην Ελλάδα, με την οποία εμφανίζει βελτίωση. Ωστόσο, η μετάβασή του στο εξωτερικό δεν στοιχειοθετείται επιστημονικά»...

Σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο πρόεδρος του ΙΣΑ αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν γίνεται να αμφισβητηθούν οι αποφάσεις των ανωτάτων γνωμοδοτικών οργάνων της Πολιτείας. «Μπορούμε ενδεχομένως να ξαναζητήσουμε να επανεξετάσουν την περίπτωση. Θα πρέπει όμως να σεβόμαστε αυτές τις αποφάσεις.»...

«Δεν θα εξέθετα ποτέ το παιδί μου σε κίνδυνο»

«Δεν υπήρχε περίπτωση να εκθέσω το παιδί μου σε κίνδυνο εάν δεν μου είχανε εξασφαλίσει κάποιοι γιατροί, έστω προφορικά, γιατί όσοι ασχολούνται με παθήσεις ξέρουν πως δεν μπορεί κανένας να βάλει υπογραφή ότι το φάρμακο θα έχει 100% αποτελεσματικότητα, είναι αδύνατον, κανένας δεν μπορεί να το ξέρει αυτό. Το παιδί χωρίς θεραπεία δεν θα συνεχίσει να είναι ανάμεσά μας, θα το βλέπουμε μέρα με την ημέρα να φθίνει δυστυχώς».

Με τα λόγια αυτά η μητέρα του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την συμπαράσταση του κόσμου. Η κα Μπακάλη εξηγεί πως υπάρχουν παιδιά που έχουν λάβει αυτή τη νέα θεραπεία, όπως ο μικρός Αντώνης από την Κύπρο, ο οποίος μετέβη στην Αμερική, έλαβε τη θεραπεία μετά και από τη συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κατάστασή του έχει βελτιωθεί μέσα σε 15 ημέρες θεαματικά.

Το κύμα αγάπης των πολιτών

Την ώρα λοιπόν που η Υγειονομική Επιτροπή δεν επιτρέπει στον Παναγιώτη- Ραφαήλ να μεταβεί για θεραπεία στη Βοστώνη, οι απλοί πολίτες, φορείς, σύλλογοι, μικροεπιχειρηματίες, αθλητικές ενώσεις, ενώσεις εργαζομένων, ομογενείς του εξωτερικού φαίνεται ότι βαλθεί να κερδίσουν το στοίχημα και να στείλουν εκείνοι τον μικρό στην Αμερική με δικά τους χρήματα.
Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνά, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το 1,6 εκατ. ευρώ και καθημερινά αυξάνεται μέσα από δράσεις που υλοποιούνται, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικούς αγώνες αλλά και από απλούς κουμπαράδες που έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα και μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει το ποσό που επιθυμεί.

Συγκινεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Υπέρ της εφαρμογής κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί να βελτιώσει την ζωή του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, τάσσεται ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που πάσχει από την ίδια ασθένεια. Σε ανακοίνωσή του ο Στ. Κυμπουρόπουλος τάσσεται κατά των πολιτικών, οικονομικών ή άλλων επιδιώξεων που εκφεύγουν της επιστήμης και δεν υπηρετούν το δικαίωμα του ανθρώπου στη θεραπεία λέγοντας χαρακτηριστικά «θα με βρίσκουν σταθερά και ακλόνητα απέναντί τους!».

Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση του Υγειονομικού Συμβουλίου

Και αν η συμπαράσταση του κόσμου είναι τεράστια, ακόμα μεγαλύτερη είναι η οργή του κατά του Κράτους.
Με παρέμβαση στο γραφείο του υπουργού Υγείας, απάντησε ο «Ρουβίκωνας» πετώντας τρικάκια που μεταξύ άλλων έγραφαν «Κάτω τα ξερά σας από τη Δημόσια Υγεία». Τα μέλη του Ρουβίκωνα σε μακροσκελή τους ανακοίνωση κατηγορούν τον υπουργό ότι η μεγαλύτερη παράλειψη του είναι η σωτηρία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, καταδικάζοντας ένα παιδί 18 μηνών σε θάνατο.

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον ΕΟΠΥΥ «που διαχειρίζεται τα δικά μας χρήματα να επιλύσει άμεσα το ζήτημα και ο Παναγιώτης Ραφαήλ με έξοδα του ΕΟΠΥΥ να εξαντλήσει τις τελευταίες πιθανότητες να ζήσει. Εξάλλου το Σύστημα Υγείας πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις πληρώνει περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ασθενών για μεγάλο διάστημα από τα έξοδα της θεραπείας. Εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν δώσει λύση, θα συμβάλουμε και εμείς οικονομικά».

Στο πλευρό μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ τάχθηκε και η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου Λαυρεωτικής με τη διοργάνωση συναυλίας τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο παιδί.

Ο λογαριασμός για την σωτηρία του παιδιού

Υπενθυμίζεται ότι όποιος επιθυμεί να ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ μπορεί να το κάνει στους παρακάτω λογαριασμούς της ALPHA BANK και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ:
ALPHA BANK:
Αρ. Λογαριασμού: 121 00 2002 008467
IBAN: GR2501401210121002002008467

SWIFT: CRBAGRAA
Δικαιούχος: MDA Ελλάς
Αιτιολογία: Glossiotis
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αρ. Λογαριασμού: 720/48001175
IBAN: GR3901107200000072048001175
SWIFT: ETHNGRAA
Δικαιούχος: MDA Ελλάς
Αιτιολογία: Glossiotis

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline