Σάββατο 20 Απριλίου 2024  00:11:25

Μπαρμπαρούσης: Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ, μου αρέσει ο χαιρετισμός

Αίσθηση προκάλεσε ο πρώην βουλευτής της ΧΑ και υπόδικος ο Κ. Μπαρμπαρούσης (ο επιλεγόμενος και « Καραϊσκάκης» ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωση πως ο χαιρετισμός του Χίτλερ του αρέσει, ενώ αναφερόμενος στην δολοφονία Φύσσα την χαρακτήρισε «άσχημο πράγμα».

«Την ΧΑ την παρακολουθούσα από το γυμνάσιο. Είχα πάει σε ένα μνημόσυνο στο για τους ανθρώπους που σκότωσε ο Βελουχιώτης, που σκότωσε ένα Σύνταγμα ολόκληρο. Εκεί γνώρισα τον Ρήγα και μου είπε να μπω στο ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια γιατί δεν είχαν άτομα. Τότε ήρθα πρώτος σε σταυρούς όποτε το 2012 μου έγινε πρόταση να κατέβω στις εθνικές εκλογές.

Μου το πρότεινε ο κουμπάρος μου ο Ντάικος, εγώ ζήτησα του τηλέφωνο του Μιχαλολιάκου που μου έκανε την τιμή» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι μέχρι τότε πήγαινε «με άλλους συναγωνιστές σε εκδηλώσεις για σφαγές από κουμουνιστές».

«Δεν είμαι ρατσιστής, έχω παντρευτεί δύο φορές αλλοδαπές»

Ερωτώμενος από έδρας για τους αλλοδαπούς, υποστήριξε ότι υπάρχει «λαθρομετανάστευση, κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα εισβολή στην πατρίδα μας και έτσι πρέπει να το εκλάβουμε». Ωστόσο, υποστήριξε πως δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς ρατσιστή γιατί έχει παντρευτεί δυο φορές αλλοδαπές.

Την ίδια γραμμή κράτησε και για τον χαρακτηρισμό «σκουπίδια και υπάνθρωπος» για τους αλλοδαπούς, επιμένοντας ότι η αναφορά ήταν για την ιστορία της Μυρτούς στην Πάρο, φέρνοντας παράδειγμα και άλλη ιστορία στην Κέρκυρα και επιμένοντας ότι το ίδιο θα έλεγε για όποιον έκανε ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κατά την απολογία του 

Σχετικά με την έλεγχο που έγινε στα γραφεία και τα ευρήματα αυτού του ελέγχου, ο πρώην βουλευτής ανάφερε πως «τις ασπίδες τις είχαμε για τους εξουσιαστές -οι πατεράδες τους είναι στη Βουλή άρα δεν είναι αντεξουσιαστές- και τις είχαμε για προστασία. Υπήρχε κι ένα τσεκούρι για τα ξύλα της σόμπας».

Εν συνεχεία, για την ενδυμασία των μελών της κόμματος και τα παραγγέλματα είπε: «Εμείς προσπαθούσαμε να μη πηγαίνουμε σαν ασκέρι. Θέλαμε να είμαστε συγκροτημένοι, όχι με παραγγέλματα αλλά να είμαστε μαζί. Φορούσαμε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που τη βάζαμε σε εκδηλώσεις. Και στα γήπεδα έτσι πας ή σε μεγάλες εκδηλώσεις. Κάποιοι το φορούσαν το μπλουζάκι με στρατιωτικό παντελόνι, κάποιοι με τζιν. Δε μπορούσες να πεις στον άλλο τι θα φορέσει αν του αρέσει έτσι».

Όταν ερωτήθηκε για τα περιστατικά στη Χερσόνησο της Κρήτης, ο Μπαρμπαρούσης χαρακτήρισε τον τότε επικεφαλής της αστυνομίας «ανίκανο ή ηλίθιο», υποστηρίζοντας: «Θα μας σκότωναν. Αντί να κλείσει την είσοδο στη μέση, μπορούσαν να μπουν ροπαλοφόροι μέσα. Εμείς κινδυνεύαμε, γι αυτό το είπε ο Κασιδιάρης το «μέχρι το βράδυ θα έχουμε νεκρούς».

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για τους μαιάνδρους, ο κατηγορούμενος είπε ότι η Βουλή είναι γεμάτη σβάστικες στο πάτωμα. «Αν τους πειράζουν αυτά τα ναζιστικά που λένε για τη σβάστικα που είναι ελληνικό σύμβολο, να κόψουν την λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί έγινε πρώτη φορά το 36 στο Βερολίνο. Χαιρετάω κανονικά. Απλώς χαιρετάω. Δηλαδή αν χαιρετούσα έτσι (σσ: κάνει κίνηση) θα ήμουν από τη Μύκονο; Ο χαιρετισμός είναι γλώσσα του σώματος. Το δεξιά είναι το θετικό, το αριστερά το αρνητικό. Ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από εμάς. Πως θα χαιρετίσεις τη σημαία ή ένα τιμώμενο πρόσωπο; Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline