Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:41:18

Θεοδωρικάκος: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο

Καθησυχαστικός ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο – Τι είπε για την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης.

Ενίσχυση της αυτοδιοίκησης με πρόσθετες αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό, αλλά και με νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με συνέντευξή του στο περιοδικό Πόλη + Πολιτική και στην ιστοσελίδα epoli.gr.
«Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που δεν είναι όργανο κομματικών μηχανισμών», τονίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πρόσθεσε ότι: «Στην πορεία θα θωρακίσουμε την Αυτοδιοίκηση όχι μόνο με αρμοδιότητες, αλλά και με πόρους και προσωπικό, για να μπορέσει να διαδραματίσει το ρόλο που της αξίζει στη νέα Ελλάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Γιατί θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που θα αποτελεί το βασικό πυλώνα της ανάπτυξης για κάθε τόπο και δεν θα άγεται και θα φέρεται από τον ομφάλιο λώρο της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας».

«Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο»

Αναφέρει, ακόμα, ότι από το νέο έτος το υπουργείο Εσωτερικών προγραμματίζει να υλοποιήσει ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, έργων και παρεμβάσεων στην Αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα, υπάρχει σχεδιασμός, έναν «πιο δραστικό ρόλο στην εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων των Δήμων και των Περιφερειών».

Διαβεβαιώνει, επίσης, ότι δεν υπάρχει σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, διευκρινίζοντας ότι «έχουμε το θάρρος και αν υπήρχε κάτι τέτοιο στο μυαλό μας θα το λέγαμε ευθέως». Για τις πρόσθετες προσλήψεις στους ΟΤΑ, αναφέρει ότι τα αιτήματα των δήμων αφορούν περίπου 1.000 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3Κ/2018.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline