Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  08:11:03

Η Α. Μέρκελ δηλώνει αποφασισμένη να παραμείνει Καγκελάριος

Η 'Αγγελα Μέρκελ επιχείρησε κατά την νέα ομιλία να απαντήσει και στο ερώτημα «για πόσο ακόμη θα παραμείνει Καγκελάριος», επαινώντας το έργο του κυβερνητικού συνασπισμού και απευθύνοντας έκκληση για την ολοκλήρωση της θητείας του.

Μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης ανέφερε την πολιτική για το κλίμα και την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, ενώ έκανε λόγο και για ρωγμές στην γερμανική κοινωνία. «Αν και οικονομικά πηγαίνουμε πολύ καλά, υπάρχουν στην κοινωνία μας διενέξεις οι οποίες πρέπει να μας ανησυχούν. Τι μας συμβαίνει, έπειτα από εβδομήντα χρόνια Συντάγματος;», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη κυρίως στην δολοφονία του πολιτικού Βάλτερ Λύμπκε και τόνισε ότι «η ελευθερία έκφρασης είναι δεδομένη» στη Γερμανία.

Καταλήγοντας, η κυρία Μέρκελ απευθύνθηκε στους επικριτές της: «Έχουν ξεκινήσει πολλά και είναι ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Γι' αυτό, κατά την γνώμη μου, πρέπει να συνεχίσουμε για όλη την διάρκεια της νομοθετικής περιόδου. Εγώ πάντως είμαι εδώ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline