Τρίτη 16 Απριλίου 2024  12:16:01

«Νέες τεχνολογίες και ίσες ευκαιρίες ανδρών και γυναικών»

Στο Συνέδριο της ΝΔ μια ακόμα ειδικός επιστήμων η κ. Μυλαίδη Στούμπου στην τοποθέτησή της με θέμα «Νέες τεχνολογίες και ίσες ευκαιρίες» χαρακτήρισε τις συζητήσεις που γίνονται ως ένα μεγάλο βήμα.

Τόνισε τη δύναμη του διαδικτύου στην παγκόσμια αλλαγή, προσθέτοντας ότι «έχει αλλάξει και η σχέση που έχουμε με την τεχνολογία. Περιμένουμε ότι η τεχνολογία είναι εκεί, είναι προσβάσιμη, είναι φθηνή».

Αναφερομένη στη σχέση των γυναικών με τις νέες τεχνολογίες είπε: «με απασχολεί προσωπικά πάρα πολύ καθώς είμαι μια από τις λίγες γυναίκες που έχουν σπουδάσει τεχνολογία και δουλεύουν στον κλάδο το τεχνολογικό, στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2018 είναι μια έρευνα που αναφέρεται συγκεκριμένα στις γυναίκες και ονομάζεται "γυναίκες στην ψηφιακή εποχή" δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό επίπεδο, στις τεχνολογικές και επιστημονικές θέσεις οι άντρες είναι 4 φορές περισσότεροι από τις γυναίκες.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τώρα το σήμερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει ένα έλλειμμα περίπου στις 800.000 θέσεις μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς και αυτό αφορά τον κλάδο των επικοινωνιών, αυτά είναι στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περσινά.

Ελπίζω να έχει μειωθεί φέτος. Έχει επίσης εκτιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι αν είχαμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν και να εργάζονται στον των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κράτη – μέλη θα απολάμβαναν 16 εκατομμύρια περισσότερο ΑΕΠ».

Σχολιάζοντας την εγχώρια κατάσταση επεσήμανε ότι, «η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση και η επιστροφή μας στην ανάκαμψη πρέπει να στηριχθεί σε πολλούς κλάδους. Σαφέστατα οι κλάδοι οι παραδοσιακοί οι οποίοι μας έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια, ο τουρισμός, η ναυτιλία, τα αγροτικά προϊόντα, όλα αυτά πρέπει να συνεχιστούν. Υπάρχει όμως και ένας πολύ στρατηγικός τομέας, στον οποίο νομίζω ότι πρέπει να επενδύσουμε αν θέλουμε να πετύχουμε στο αύριο και αυτός ο στρατηγικός τομέας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Έχουμε ένα κλισέ που λέμε, ότι οι Έλληνες όταν βγαίνουν εκτός Ελλάδος πάντοτε διαπρέπουν και είναι αλήθεια ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα και σήμερα, μετά από αυτήν την κρίση εξάγει και παράγει πολύ μεγάλα ταλέντα. Πρέπει όμως να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε αυτά τα ταλέντα να μείνουν στη χώρα και να παράξουν και να δημιουργήσουν για αυτή τη χώρα».

«Πρόβλημα η γυναικεία επιχειρηματικότητα»

Επιπλέον, για το ζήτημα της γυναικείας επιχειρηματικότητας ανέφερε, πως «η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι επίσης ένα πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετράει 19% γυναίκες επιχειρηματίες στον κλάδο των νέων τεχνολογιών. Το 5% όμως των κονδυλίων, των επενδύσεων πάνε στις γυναικείες επιχειρήσεις. Οπότε και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και τέλος, στο θέμα των πολιτικών, που αφορά και τους πολιτικούς αλλά και αφορά και τους επιχειρηματίες, οι νέες τεχνολογίες σήμερα δίνουν το δρόμο και δίνουν την ευκαιρία μια γυναίκα να μπορεί να εργάζεται από οπουδήποτε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline