Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  19:46:47

Παράπονα Μητσοτάκη κατά Τσίπρα για την κριτική του

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από του βήματος της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η συμφωνία με την Λιβύη «θα καταρρεύσει εν τη γενέσει της» και ότι προς την κατεύθυνση αυτή η ελληνική πλευρά θα «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μην ισχύσει».

Και πράγματι έχουν αρχίσει και αναπτύσσονται αρκετές διεθνείς πρωτοβουλίες, της Ελλάδος, άλλες να δημοσιεύονται και άλλες να μην γνωστοποιούνται, ιδιαίτερα εκείνες σε επίπεδο κορυφής.

Παράλληλα, κατέκρινε τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «απρεπείς και διχαστικές δηλώσεις Τσίπρα».
«Λάθος στάση την λάθος στιγμή. Λυπάμαι αλλά το προσωπικό μου ήθος δεν μου επιτρέπει να κάνω μέρος του κομματικού ανταγωνισμού τα εθνικά μας θέματα. Σε μια κρίσιμη στιγμή έδειξε τον χειρότερο εαυτό του», είπε χαρακτηριστικά.

Βούτσης: Άδικη επίθεση στον κ. Τσίπρα

Απαντώντας στις επικρίσεις αυτές ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για «άδικη επίθεση στον κ. Τσίπρα». «Ήταν συγκεκριμένος στην κριτική που άσκησε σε ζητήματα που είναι εξόχως προβληματικά: την σαφή διγλωσσία που εκφράστηκε την συγκεκριμένη στιγμή για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία εμείς συμφωνούμε να συνεχιστούν, αλλά και το ζήτημα της εφαρμογής των ειλημμένων αποφάσεων της Ε.Ε. για μέτρα εναντίον της Τουρκίας σε σχέση με τις παραβιάσεις στην Κύπρο και την επέκτασή τους σε σχέση με την δήθεν συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό επαναλαμβάνοντας αυτό που είπε και στον Ερντογάν, ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κοινή δήλωση με την Ε.Ε. «Τους κάλεσα να κάνουν εκείνο που οφείλουν», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας: «Η Ελλάδα κάνει καλά την δουλειά της, το ίδιο πρέπει να κάνει και η Τουρκία, αλλά και η Ευρώπη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline