Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  20:42:56

Επανίδρυση υπουργείου και Διευθετήσεις

Παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι η κατάργηση τον Ιούλιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δεν θα είχε γίνει από τον ίδιο, (που πήρε όλες τις ευθύνες επάνω του) εάν είχε υπόψη του όσα δεδομένα προέκυψαν τους επόμενους μήνες και το οδήγησαν στη επανίδρυση.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές επανιδρύθηκε το υπουργείο Μετανάστευσης με υπουργό τον Νότη Μηταράκη και αναπληρωτή του τον κ. Κουμουτσάκο.
Το γεγονός αυτό το οποίο χαιρέτισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποτέλεσε και την αφορμή να κατηγορήσουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη για αποτυχία της μεταναστευτικής του πολιτικής ιδίως της επιλογής του να εντάξει τη μεταναστευτική πολιτική στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το προηγούμενο εξάμηνο.

Σημειώνεται ότι αρκετά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης επεσήμαναν πως η επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης οφείλονταν και σε «εσωτερικές διευθετήσεις» φωτογραφίζοντας κόντρες του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ιδίως σε ότι αφορά την εξεύρεση χώρων στην Ηπειρωτική χώρα για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης όπου θα μεταφέρονταν οι μετανάστες από τα νησιά. Παράλληλα και οι σχέσεις του κ. Βρούτση με τον μέχρι πρότινος υφυπουργό του Νότη Μηταράκη δεν είχαν και το καλύτερο επίπεδο χημείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline