Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:51:21

Μακρόν: Η αποστολή φιλοτούρκων σύρων μαχητών στη Λιβύη πρέπει να σταματήσει

Σταθερός και συνεπής επικριτής της πολιτικής του Ταγίπ Ερντογκάν, που και στη Λιβύη από μέρος του προβλήματος και μέρος του εμφύλιου πολέμου θέλει να εμφανισθεί ως... ειρηνοποιός και καλός μεσολαβητής.

Ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε κατά τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη «να σταματήσει» η αποστολή φιλοτούρκων σύρων μαχητών στην Τρίπολη για να υποστηρίξουν την τοπική κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

«Οφείλω να σας εκφράσω τη ζωηρή ανησυχία που μου εμπνέει η άφιξη σύρων και ξένων μαχητών στην πόλη της Τρίπολης, αυτό πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με το κείμενο της παρέμβασής του και ενώ η Άγκυρα κατηγορείται πως έχει στείλει στην πρωτεύουσα της Λιβύης εκατοντάδες σύρους μαχητές.

«Ο ΟΗΕ θα πρέπει να διαπραγματευθεί τους όρους μιας εκεχειρίας στη Λιβύη, χωρίς κανένα από τα εμπόλεμα μέρη να θέτει προϋποθέσεις» δήλωσε ακόμη ο Μακρόν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline