Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:45:06

Η νέα διπλή δολοφονία μαφιόζων στη Βάρη

Πρωτοφανές για τα εγχώρια αστυνομικά χρονικά περιστατικό στην ταβέρνα της Βάρης, το απόγευμα της Κυριακής. Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα και άνοιξαν πυρ μπροστά σε οικογένειες και παρέες που έτρωγαν. Δύο άνδρες θαμώνες έπεσαν θανάσιμα τραυματισμένοι, ενώ εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η γυναίκα του ενός.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Novosti, έδρα της οποίας είναι το Βελιγράδι, οι δύο αλλοδαποί που εκτελέστηκαν από κουκουλοφόρους σε ταβέρνα στη Βάρη, ήταν μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκάλιαρι». Για τον έναν εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η «βεντέτα» μεταξύ των δύο μαφιόζικων οργανώσεων διαρκεί εδώ και πολλά χρόνια και μετρά ήδη πάνω από 40 θύματα. Οι περισσότερες ενέργειες έχουν στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».
Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματά τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.
Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει προκαλέσει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιο με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στη Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειάς τους.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο κέντρο φορώντας μαύρες κουκούλες και άνοιξαν πυρ κατά ανδρών που έτρωγαν με τις οικογένειές τους. Δύο άνδρες εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους αλλοδαπούς οι οποίοι έτρωγαν με τα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι γευμάτιζαν δύο ζευγάρια με δύο παιδιά.
Αμέσως μετά τα πυρά ο ένας κατέληξε στην καρέκλα και ο δεύτερος έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά κατέληξε στο νοσοκομείο.

Θύμα των πυροβολισμών και μια γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Νωρίτερα, οι τρεις άνθρωποι που δέχθηκαν τα πυρά μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας.
Οι δράστες διέφυγαν, με αυτοκίνητο, από το σημείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline