Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:28:27

Τουλουπάκη αν και αναρμόδια: Mε «κουκούλα» να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ, που απέρριψε ήδη η πλειοψηφία της Προανακριτικής ακολουθεί η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία χωρίς έχει κάποια αρμοδιότητα ή να ερωτηθεί έστειλε επιστολή στη Βουλή ζητώντας οι προστατευόμενοι μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία Novartis, να καταθέσουν με «κουκούλα».

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis αναμένεται να εξεταστούν από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Τη Δευτέρα στη Βουλή, η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα προτείνει να εξεταστούν οι μάρτυρες με φυσική παρουσία και χωρίς κάλυψη.
Η κ. Τουλουπάκη προτείνει από την πλευρά της οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis να εξεταστούν σε ειδική αίθουσα που διαθέτει η EΛ.ΑΣ. για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους και μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ωστόσο, φαίνεται ότι απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και επιθυμεί η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων να γίνει όπως έγινε η εξέτασή τους από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σοφουλάκη, με φυσικό τρόπο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline