Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:09:59

Πλεύρης: «Ο Τσίπρας φοβάται την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά παρέμβαση εισαγγελέα -Να μη γίνει βίαιη προσαγωγή των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Το άρθρο 14 του Κώδικα ορίζει ότι δεν μπορεί να είσαι είτε δικηγόρος είτε μάρτυρας κατηγορούμενου ή πολιτικώς ενάγοντας στην ίδια υπόθεση», είπε ο Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στην αίτηση Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση του βουλευτή της ΝΔ από την προανακριτική επιτροπή, με το επιχείρημα ότι εκπροσώπησε ως δικηγόρος τον Αντώνη Σαμαρά σε υπόθεση που σχετίζεται με αυτή της Novartis.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής για τη Novartis σημείωσε: «Πρόκειται για μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη. Αν είχα πρόβλημα εγώ, τότε θα είχε και ο Γιάννης Ραγκούσης, που ήταν μάρτυρας στην ίδια υπόθεση». Παράλληλα ο κ. Πλεύρης διερωτήθηκε γιατί αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν τα μέλη της προανακριτικής λένε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να εξεταστούν όπως εξετάστηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Επίσης δήλωσε πως φέρεται ο Αλέξης Τσίπρας να λέει πως στηρίζει ό,τι έχει κάνει ο Παπαγελόπουλος και είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας με τη στάση του δείχνει να φοβάται την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με το επιχείρημα ότι θίγονται τα δικαιώματά τους (των προστατευόμενων μαρτύρων). Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε, τέλος, πως αν θέλουν την αλήθεια, θα πρέπει να θέλουν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και να μη λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline