Σάββατο 20 Απριλίου 2024  16:29:22

Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, το πρώτο θύμα της επιδημίας

Ο Αγιομυργιαννάκης ήταν αγαπητός στο χώρο της προοδευτικής παράταξης που υπηρέτησε πιστά. Στο Facebook υπάρχουν πολλά συγκινητικά μηνύματα από συντρόφους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Γεγονός αποτελεί ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 67χρονος άνδρας από την Ηλεία.

Ο 67χρονος, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, συνταξιούχος καθηγητής Μαθηματικών και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας) με τη Παράταξη «Δυτική Ελλάδα –Μπροστά» του Κώστα Σπηλιόπουλου, έχασε τη μάχη που έδινε από τις 2 Μαρτίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Στις 10 Μαρτίου, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, με αποτέλεσμα να προκληθεί πολυοργανική ανεπάρκεια. Ο ίδιος είχε ταξιδέψει στα τέλη Φεβρουαρίου στους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ, στο πλαίσιο οργανωμένης προσκυνηματικής εκδρομής.
Τραγική ειρωνεία στην όλη υπόθεση πάντως αποτελεί το γεγονός ότι ο 67χρονος πριν από λίγους μήνες είχε προχωρήσει σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Τότε, ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει πως, αν κατάφερνε να βγει ζωντανός, είχε κάνει τάμα να πάει να προσκυνήσει στους Αγίους Τόπους. Όπου τελικά προσεβλήθη από τον ιό.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ακόμα ένας 64χρονος από την Αχαΐα, ενώ άλλοι τρεις βρίσκονται με πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου προσβεβλημένοι από τον κορωνοϊό. Με ήπια συμπτώματα νοσηλεύονται άλλα 16 άτομα.

Ποιος ήταν

Ο Αγιομυργιαννάκης ήταν αγαπητός στο χώρο της προοδευτικής παράταξης που υπηρέτησε πιστά. Στο Facebook υπάρχουν πολλά συγκινητικά μηνύματα από συντρόφους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.
Εντονα πολιτικοποιημένος έδινε αγώνες και από τον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου –Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Τον Μάϊο του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία.

Στις περιφερειακές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, εξελέγη εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος.

Φώφη Γεννηματά

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, το πρώτο θύμα του κορωνοϊού, έφυγε από κοντά μας νωρίς και άδικα.
Υπηρέτησε την παράταξη με ανιδιοτέλεια και πάθος, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές.
Στάθηκε δίπλα στον πολίτη της Ηλείας και τα προβλήματά του ως εκπαιδευτικός, υποψήφιος βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Καλό ταξίδι Μανώλη.

Νίκος Ανδρουλάκης

Με τον Μανώλη, γνωριστήκαμε πριν 15 χρόνια μέσα από το ΠΑΣΟΚ, παρόλο που έλκουμε την καταγωγή μας από το ίδιο χωριό της Κρήτης.
Πνεύμα ασυμβίβαστο και προοδευτικό, αγωνιζόταν συνεχώς για τις ιδέες του έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του τόπου που στέριωσε την οικογένεια του, τον Νομό Ηλείας.
Όταν κλήθηκε να δώσει τον αγώνα για να σταθεί όρθια η παράταξή μας στις πιο κρίσιμες στιγμές, αποδέχθηκε με ευθύνη να είναι υποψήφιος βουλευτής, όχι από φιλοδοξία, αλλά από την αίσθηση καθήκοντος. Άνθρωπος ανιδιοτελής, αξιοκράτης, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για πολλούς από τους συντρόφους του.

Όλα αυτά τα χρόνια, αγκάλιασε με πατρική αγάπη όλες μου τις ανησυχίες και είναι συγκλονιστικό για μένα που χάνω τόσο πρόωρα και άδικα έναν αγαπημένο φίλο και σύντροφο.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη γυναίκα και τα παιδιά του, που κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες και τραγικές συνθήκες, αποχαιρετούν τον πολυαγαπημένο τους Μανώλη.

Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας: Σήμερα πενθούμε

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, πληροφορούμενος την απώλεια του Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Ελλάδας, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, έκανε την εξής δήλωση:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σήμερα πενθεί.
Γιατί χάνει έναν «υπηρέτη» της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Έναν από εμάς.
Αλλά και γιατί ένας ενεργός πολίτης, υπόδειγμα ανθρώπου και εκπαιδευτικού, από την περιοχή μας γίνεται το πρώτο θύμα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό τους και τώρα και στο μέλλον, σε ό,τι χρειαστούν.
Παράλληλα όμως, ειδικά αυτή την ώρα, είναι απολύτως απαραίτητο να επαναλάβουμε ότι αποτελεί ατομική και συλλογική ευθύνη όλων μας να σταθούμε όρθιοι απέναντι στον κορωνοϊό και να τον νικήσουμε.
Και θα το κάνουμε!
Με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και αποφασιστικότητα.
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.
Από σήμερα, το οφείλουμε και στον δικό μας άνθρωπο που έφυγε νωρίς...»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline