Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:52:16

Μητροπολίτες χωρίς αντίθεση με τις υποδείξεις της επιστήμης

Δεν είναι όλοι δογματικοί, όπως τους κατηγορούν και σε αντίθεση με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων της Υγείας για προστασία από μαζικές συγκεντρώσεις και στις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος καλεί τους πιστούς να περιορίσουν τον ερχομό τους στους ναούς, ενώ οι Χαιρετισμοί στους ναούς σταματούν. «Σας παρακαλώ ακόμα, να περιορίσετε τον ερχομό σας στους ναούς. Φαίνεται περίεργο που σας ζητώ κάτι τέτοιο, όμως αυτό είναι το θέλημα του θεού για το καλό όλων μας.

Να μην έχετε ενδοιασμούς και ενοχές για την αποχή σας αυτή. Να εξασκήσετε την αγάπη σας προς το Θεό και τους συνανθρώπους σας με θερμή προσευχή μπροστά στο προσωπικό σας προσκυνητάρι» αναφέρει. Ενημερώνει μάλιστα ότι οι ναοί της Αλεξανδρούπολης θα λειτουργούν μόνο κάθε Κυριακή και μόνο μία ώρα, 9 με 10 το πρωί, για να τελούνται οι Θείες Λειτουργίες και μάλιστα μόνο με έναν ιερέα και έναν ψάλτη. «Τις υπόλοιπες ιερές ακολουθίες και τους λαοφιλείς Χαιρετισμούς στην Παναγία μας σας συστήνω και σας παρακαλώ να τις τελείτε σπίτια σας» σημειώνει.

Αλλά και στη Μητρόπολη Γλυφάδας, ο μητροπολίτης Αντώνιος σε μήνυμά του προς του πιστούς για τον κορωνοϊός ανακοινώνει σειρά οδηγιών και μεταξύ αυτών τους καλεί να αποφύγουν χειροφιλήματα ιερέων και φιλιά στις εικόνες. «Επειδή ναι μεν από τας ιεράς εικόνας και τα χέρια των ιερέων μεταδίδεται η Χάρις του Θεού, αλλά όταν τα ασπαζώμεθα , μένουν επ αυτών ολιγώτερα ή περισσότερα σταγονίδια, καλό είναι να επιδεικνύεται ο σεβασμό των πιστών με βαθιά υπόκλιση. Τούτο και αυτούς θα προφυλάξει αλλά και τους υπολοίπους, οι οποίοι δεν οφείλουν να νοσήσουν επειδή κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν τον κίνδυνο που υπάρχει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline