Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:11:05

Στάινμαϊερ: Η Ευρώπη δεν πρέπει να εκβιαστεί από την κυνική πολιτική της Τουρκίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να παραιτηθεί από την προστασία των εξωτερικών συνόρων της όπως επίσης και από την προστασία της από την ανεξέλεγκτη συνοριακή διέλευση.


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δεχτούν ανήλικους πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε και μια αποφασιστική στάση απέναντι στην Τουρκία.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να εκβιαστεί από μια κυνική πολιτική που αποστέλλει σκόπιμα χιλιάδες ανθρώπους στο αδιέξοδο», δήλωσε ο Στάινμαϊερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην (γερμανική) ειδησεογραφική ηλεκτρονική πύλη t-online.de.

«Η κατάσταση των ανθρώπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στους ελληνικούς καταυλισμούς είναι δραματική», «Γι' αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος τώρα που η Γερμανία, μαζί με άλλα έξι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεσμεύονται ότι θα μπορέσουν να βρουν προστασία και θα γίνουν δεκτά στην Ε.Ε. 1.600 παιδιά. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» πρόσθεσε ο Στάινμαϊερ.

«Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να παραιτηθεί από την προστασία των εξωτερικών συνόρων της όπως επίσης και από την προστασία της από την ανεξέλεγκτη συνοριακή διέλευση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline