Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  07:42:36

ΗΠΑ: Το 55% των Αμερικανών εγκρίνει τη δράση του Τραμπ για τον κορωνοϊό

Το 55% των Αμερικανών εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση που έχει προκληθεί από τον νέο κορωνοϊό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 43% των Αμερικανών αποδοκιμάζει τις ενέργειες του Τραμπ για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Σε διάστημα μιας εβδομάδας είναι εμφανής η αντιστροφή του κλίματος όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης από τον Αμερικανό πρόεδρο. Σε δημοσκόπηση του ιδίου ινστιτούτου, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 13 Μαρτίου, μόνο το 43% των Αμερικανών ενέκρινε τη δράση του Τραμπ για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, έναντι ποσοστού 54% που την αποδοκίμαζε.

Αφού για καιρό υποβάθμιζε το εύρος της επιδημίας και τον πιθανό αντίκτυπό της στις ΗΠΑ, ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος άλλαξε τόνο από τις αρχές της εβδομάδας.

Απευθύνοντας έκκληση για εθνική ενότητα απέναντι σε αυτόν τον αόρατο εχθρό, ο πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε μια περισσότερο συλλογική στάση, μολονότι συνεχίζει κατά διαστήματα τις επιθέσεις του κατά ορισμένων εκλεγμένων Δημοκρατικών ή μέσων ενημέρωσης που κατηγορεί για fake news.
Η δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα διενεργήθηκε από τις 18 έως τις 19 Μαρτίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 512 ενηλίκων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline