Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:33:24

Κικίλιας: 2158 συνολικά οι κλίνες ΜΕΘ για τους ασθενείς του κορωνοϊού

Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού παρουσίασε ο Υπουργό Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των συντακτών Υγείας.


Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια συνολικά 2158 κλίνες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες στη χώρα για τους ασθενείς του κορωνοϊού.
«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ. Όμως πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας μιλώντας για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του εθνικού συστήματος υγείας, σημείωσε πως από τον Ιανουάριο «ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας»

Αναφορικά με τις ΜΕΘ, τόνισε ότι «προχωρήσαμε και συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό» και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα τίθενται σε καθημερινή βάση υπόψιν της ειδικής επιτροπής λοιμοξιολόγων».

Όπως τόνισε: «Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με Covid-19. Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε επίσης πως Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελευσίνα επιστρατεύονται ώστε εκεί να νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Τέλος ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τόσο τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό, τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει, αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των πολιτών και μάλιστα νωρίτερα από άλλες χώρες».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline