Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:51:24

Ερντογάν επιπόλαια: Η Τουρκία θα ξεπεράσει την επιδημία σε δύο με τρεις εβδομάδες

Αισιόδοξος ότι η Τουρκία θα ξεπεράσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού σε χρονικό διάστημα δύο-τριών εβδομάδων εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος. Όμως στην Παιδεία ανακοινώνεται ότι δίδονται άλλες.... τέσσερις εβδομάδες αργίας λόγω του κορωνοιού.


«Η Τουρκία θα ξεπεράσει το ξέσπασμα σε δύο-τρεις εβδομάδες χάρη στα σωστά μέτρα που θα λάβει με όσο το δυνατόν μικρότερη ζημία», δήλωσε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι αναμένει υπομονή, κατανόηση και στήριξη από τους πολίτες.

«Εχουμε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια», σημείωσε ακόμη ο Ερντογάν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα και επισήμανε ότι «κόβοντας την ταχύτητα του ιού σε δύο-τρεις εβδομάδες, θα αφήσουμε πίσω αυτή την περίοδο όσο το δυνατόν συντομότερα και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες».
«Μας περιμένουν λαμπρές ημέρες, εφόσον τηρούμε τις προειδοποιήσεις και παραμείνουμε προσεκτικοί. Η ζωή κάθε πολίτη είναι εξίσου σημαντική για εμάς. Για αυτό λέμε, «Μείνε στο σπίτι, Τουρκία», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Ζίγια Σελτζούκ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τις 30 Απριλίου και ότι στο διάστημα αυτό θα συνεχιστούν τα κατ' οίκον μαθήματα, μέσω του διαδικτύου και της τηλεόρασης.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, είπε ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, ώστε να προστατευθούν οι οικογένειες. Μέχρι χθες, είχαν καταγραφεί 1.872 κρούσματα στην Τουρκία και 44 θάνατοι. Ο Κοτζά είπε σήμερα ότι 26 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline