Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:19:51

Τσιόδρας αισιόδοξος μακροπρόθεσμα για την δοκιμασία της Ελλάδος

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι σημαντικές για τον κορωνοιό στη χώρα μας, γι' αυτό παραμένουμε σε επιφυλακή, τόνισε στην αποψινή ενημέρωσή του ο κ. Τσίοδρας ο οποίος πρόσθεσε: «είμαστε στο καλό σενάριο και το κακό σενάριο δεν φαίνεται προς το παρόν».

Η διασπορά φυσικά και υπάρχει στην κοινότητα, ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε μιλώντας για το φαινόμενο της Ιταλίας, ότι «όταν αψηφούμε τον εχθρό, αυτός θα μπει στο σπίτι μας. Όσο ο ιός είναι εδώ, υπάρχει απειλή. Αν λίγο χαλαρώσεις, θα σου ξανά επιτεθεί με μανία».

Τα σύμπτωμα και πότε θα μας προβληματίσουν

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος σε διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα, τόνισε ότι «ο μέσος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων για να παρουσιάσει κάποιος σοβαρά συμπτώματα, όπως η δυσκολία στην αναπνοή, είναι οι 5 μέρες τουλάχιστον, ενώ μέχρι τη νοσηλεία όταν αυτή είναι απαραίτητη είναι οι 7 ημέρες». Όσον αφορά τον θάνατο κάποιου που νοσεί από κορονοϊό, φαίνεται ότι αυτός επέρχεται 14 με 20 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Επίσης, γι' αυτούς που μπαίνουν στο νοσοκομείο, η μέση διάρκεια παραμονής είναι οι 10 ημέρες σύμφωνα με τα ίδια διεθνή δεδομένα, αλλά και την παρατήρηση στη χώρα μας, όπως εξήγησε.

Στα 1.158 τα κρούσματα, 38 οι θάνατοι

Όσον αφορά την εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα φτάνει πλέον τα 1158. Εξι νέοι θάνατοι σημειώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας στους 38 το σύνολο όσων έχουν χάσει της ζωή τους από τον κορονοϊό. Aπό αυτούς που έχασαν τη ζωή τους η μέση ηλικία είναι 71 έτη. Οι 29 είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες. 92% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένους 70% και άνω ή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και 58% με καρδιοαγγειακό νόσημα. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 15.151 εργαστηριακοί έλεγχοι. Συνολικά υπολογίζεται πως το 5% των περιπτώσεων της νόσου χρειάζεται εντατική θεραπεία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline